ELLENFÉL-LES

A tavasszal még veretlen Haladás vár a Vidire

Ebben a szezonban eddig két meccsen kétszer győztük le a zöld-fehéreket, az őszi bajnokin Gyurcsó, a Magyar Kupa-meccsen Nikolics duplázott.

A Haladás 21 meccsen szerzett 27 pontjával jelenleg a tizenegyedik a bajnokságban, hatszor győztek, kilencszer döntetlent játszottak és hatszor kikaptak eddig a szezonban. A legutóbbi fordulóban a Ferencvárossal játszottak 0-0-át hazai pályán, előtte Paksról és Diósgyőrből is elhoztak egy pontot, a tavaszi nyitányon pedig hátrányból fordítva verték otthon a Siófokot. Artner Tamás csapatával legutóbb október 31-én találkoztunk, amikor a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé kerülés volt a tét. 0-0-s döntetlen és hosszabbítás után Nikolics duplájával nyertünk a Sóstói Stadionban. Az őszi bajnokin 2-1-re győztünk Székesfehérváron, akkor Gyurcsó lőtt kettőt.

Túl nagy játékosmozgás nem volt Szombathelyen a téli szünet alatt, mindössze egy játékos, Simon András érkezett vissza a győri kölcsönjátékból, hárman hagyták el a klubot. Korolovszky Gábor a Nyíregyházához, Nagy Zoltán Zalaegerszegre szerződött, Nagy Dániel pedig, aki épp a Vidi játékosaként szerepelt kölcsönben a Halinál ősszel, visszatért előbb Fehérvárra, majd továbbment Felcsútra, és jelenleg Benczés Miklós NB II-es listavezető csapatának tagja. A zöld-fehér gárda legeredményesebb játékosa idén a veterán Kenesei Krisztián 13 meccsen elért 6 góljával, mögötte Iszlai Bence következik a sorban, aki 19 találkozón szerzett 5 találatot.

Eddig 67 mérkőzést vívtunk a Haladással, ebből 34-et nyertünk, 13 döntetlent értünk el, 114 gólt szereztünk és 79-et kaptunk. Először 1968-ban találkoztunk a vasiakkal, akkor Szombathelyen 2-1-re kikaptunk, csapatunk gólját Karsai László szerezte. Az első randevú kudarcát később sokszorosan feledtettük, voltak fölényes győzelmek is. Két alkalommal például hat góllal nyertünk - mindkét meccs Székesfehérváron volt -, egyszer 1977-ben, egyszer pedig 2004-ben, az utolsó alkalommal Daniel Tudor, akkori kapusunk is betalált. Három játékosunk rúgott egy mérkőzésen 4 gólt a Hali kapujába, Wollek Tibor, Jován Róbert és Zoran Kuntics.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek