ELLENFÉL-LES

A tavasszal még nyeretlen DVTK-hoz látogatunk

Tomislav Sivic együttese három vereség mellett háromszor ikszelt eddig 2015-ben a bajnokságban, és a tabella hetedik helyéről várják a vasárnapi találkozót.

A DVTK a 2013-2014-es szezonban megszerzett bronzérem és (a pont ellenünk) megnyert Ligakupa-döntő után nagy reményekkel vágott neki az idei bajnokságnak, és sokáig úgy tűnt, nem is alaptalanok a várakozások. Ősszel kilencszer győztek, ötször játszottak döntetlent és mindössze háromszor kaptak ki, így a téli szünetet a harmadik helyen tölthették. Félidőben viszont távozott a csapattól két meghatározó, válogatott játékos, a középpályás Elek Ákos (Csangcsun Jataj - kínai) és a védő Kádár Tamás (Lech Poznan - lengyel), és az eredmények azt mutatják, a helyettük igazolt Kovács Gábor (Paks), valamint Koman Vladimir (szabadon igazolható volt) egyelőre nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A miskolci alakulat hat tavaszi meccsén mindössze három pontot szerzett, nyerni még nem sikerült nekik 2015-ben. 

A Diósgyőr a visszafogott teljesítmény ellenére még mindig hetedik a tabellán, igaz, a dobogó egyre messzebb kerül tőlük, jelenleg 11 pontos hátrányban vannak a harmadik MTK-val szemben. Legeredményesebb játékosuk a 6 gólos Georges Griffiths (aki a legfrissebb sajtóhírek szerint a keddi edzésen összeverekedett Németh Milánnal). Érdekesség még a piros-fehérekkel kapcsolatban, hogy néhány napja a klub közleményben jelentette be, az idény végén biztos, hogy távozik Tomislav Sivic vezetőedző.

A Magyar Kupától a nyolcaddöntőben búcsúztak, épp a Vidi ejtette ki őket egy 2-1-es győzelemmel. A Ligakupában a Honvéd jelentette a végállomást, a legjobb 32 között idegenben szerzett több góllal a fővárosiak mentek tovább. A Vidi és az DVTK őszi bajnokiján 2-1-es fehérvári siker született a Sóstói Stadionban.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek