A Sport Legyen a Tied! – Juhász Rolanddal és Fejes Andrással focizhattak a gyerekek

A Vidi is csatlakozott az országos sportágválasztó programhoz.

Juhász Roland és Fejes András kalauzolásával ismerkedhettek a kisiskolások a foci világával A Sport Legyen a Tied! programsorozat szeptemberi eseményén. A VOK-ban 25 székesfehérvári és Fehérvár környéki iskola mintegy 800 gyermeke a város szinte összes versenysportját kipróbálhatta.

A megnyitó ünnepségen Kovács Zoltán a Videoton FC sportigazgatója is részt vett, akit az iskolások nagy örömmel és tapssal üdvözöltek. A délután folyamán Juhász Roland és Fejes András is várta a gyermekeket a Vidi standjánál.

„Nagyon jó, hogy az iskolások ilyen sok sportággal megismerkedhetnek, főként, hogy a fehérvár környéki településekről sok olyan hátrányos helyzetű gyermek is részt tudott venni a programon, akik más körülmények között nem találkozhatnának a sportok ilyen széles körével. A saját példámból tudom, hogy ez mekkora élményt tud nyújtani. Egy nagyközségből származom, és egész életemet meghatározó pillanat volt az, amikor először találkoztam egy NBI-es focistával. Csak remélhetem, hogy ma az ide ellátogató gyerekeknek hasonló élményt tudtunk szerezni, és sokan választják majd közülük a focit.” – mondta el Juhász Roland, a Vidi válogatott hátvédje. 

A kisiskolások pedig láthatóan remekül szórakoztak. Hosszú sor kígyózott a Vidi standja előtt, és türelmetlenül várták a gyerekek, hogy Roliéknak lőhessenek gólt, és a sikeres akciók után még autogramot is szerezhessenek. 

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek