ELLENFÉL-LES

A nyolcadik helyezett Puskás Akadémiát fogadjuk

A szombati bajnoki lesz a két csapat nyolcadik ütközete az NB I-ben, ellenfelünk még soha nem tudott győzni ellenünk.

A Balmazújváros mellett az OTP Bank Liga másik 2017-18-as újoncával, a Puskás Akadémiával szemben is veretlen történelme során a Vidi.

Megyei riválisunk ugyanakkor már messze nem az első, hanem a negyedik idényét kezdte a legjobbak között a nyáron, így eddig összesen nyolcszor mértük össze erőnket velük. A mérleg két döntetlen mellett hat Vidi-siker. Ezek közül a legutóbbi már ebben a szezonban született, mégpedig a második fordulóban, amikor Diallo korai fejesgólját követően Fejes, Lazovics és Scsepovics találataival 3-1-re nyertünk. A felcsútiak többek között ennek is köszönhetően gyengén kezdték az évadot – az első négy találkozót követően egy pontjuk volt -, de aztán alaposan felzárkóztak. Négymeccses győzelmi szériájuk alatt áldozatul esett nekik a Balmazújváros, a Haladás, az Újpest és a Mezőkövesd is, mígnem a DVSC és a Paks megálljt parancsolt és egyaránt begyűjtötte a három pontot. A múlt szombati, Ferencváros elleni döntetlennek köszönhetően a 13. fordulót megelőzően Pintér Attila együttese jelenleg a 8. pozíciót foglalja el a tabellán.

A PAFC és a Vidi legutóbbi ütközete óta több átigazolást is megejtett ellenfelünk. Érkezett Antonio Perosevic és Liridon Latifi, míg a transzferidőszak hajrájában végleg elhagyta a felcsúti csapatot a Videoton FC nyáron szerződtetett védője, Tóth Bence, valamint Sallai Roland, Szatmári Lóránd és Gundel-Takács Bence. Kölcsönbe egykori játékosaink, Polonkai Attila és Nagy Zsolt, illetve Ivor Horvat kerültek. Az átalakításokat követően a mértékadó transfermarkt.de portál a PAFC keretét az NB I-ben a harmadik legértékesebbre taksálja.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek