TUDÓSÍTÁS

A Ligakupa elődöntőjébe jutottunk

Juhász, Haraszti és Zé Luis góljával 3-0-ra győztünk a PMFC ellen, így 4-1-s összesítéssel léptünk tovább. A döntőbe jutásért a DVSC-vel játszunk.

Napsütéses, tavaszi időben fogadta csapatunk a PMFC-Matiast a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az első mérkőzésen 1-1-s döntetlen született két héttel ezelőtt, így mi várhattuk egy picit kedvezőbb helyzetből a mérkőzést.

A kezdő sípszótól a vendégek térfelén zajlott a játék, előbb Juhász, majd Vinícius fejelt fölé ígéretes helyzetben, pár perccel később pedig Oliveira lövését védte bravúrral a pécsi kapus. A 22. percben már a vezetést is megszereztük: Kleinheisler passza után Oliveira adott középre, a hosszú oldalon érkező Juhász pedig a hálóba fejelt. (1-0.)

A gól után is nagy fölényben játszottunk, a PMFC néhányszor jutott el a tizenhatosunkig, de helyzetet így sem tudtak kialakítani. Mi viszont Oliveira próbálkozását, Brachi szabadrúgását és Kleinheisler helyzetét is feljegyezhettük, a félidő legvégén pedig Juhász fejelt a felső lécre közelről. 1-0-s Vidi-vezetéssel ért véget az első félidő.

A második 45 perc pécsi lehetőségekkel indult, először Bailo tört kapu felé Brachi mellett, lapos lövése a kapu mellé ment, majd Wittrédi szabadrúgását védte nagy bravúrral Calatayud, végül Peric fejesét ütötte ki kapusunk. Lassan újra a Pécs térfelére tevődött a játék, előbb Kleinheisler 33 méteres bombáját, kicsit később Paraiba fejesét hárította Helesfay. A 72. percben már tehetetlen volt a piros-feketék portása, Haraszti egy igazítás után 28 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (2-0.)

A második találatot követően megint sokkal többet birtokoltuk a labdát - bár Gránitz lövésénél azért volt dolga Calatayudnak -, de a 77. percben Zé Luis került hatalmas helyzetbe, azonban nem sikerült átemelnie a pécsi kapus fölött a labdát, pedig az elképzelés nagyszerű volt. Nem kellett azonban sokat várni, hogy támadónk gólt szerezzen, 7 perccel később Vítor Gomes remek passza után elvitte Helesfay mellett a játékszert és ballal emelt a hálóba. (3-0.)

A 86. percben Haraszti fejelt újabb gólt, de les miatt ezt nem adta meg Farkas Ádám, így 3-0-ra győztünk, magabiztosan, 4-1-s összesítéssel jutottunk a Ligakupa elődöntőjébe, ahol a DVSC lesz az ellenfelünk április 22-én és 29-én.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek