KALMÁR ZSOLT

"A legfontosabb, hogy továbbjussunk a csoportból"

Középpályásunkat az Európa-bajnokságról, a rehabilitációjáról és az előttünk álló Konferencia Liga-szereplésről kérdeztük.

Először is hogy vagy, a műtéted után hogy halad a felépülésed?

Szerencsére napról napra jobban vagyok, minden a terv szerint alakul. A januári műtétem után majdnem két hónapot feküdnöm kellett, ami nem volt könnyű időszak semmilyen szempontból, majd hat hét után el tudtam kezdeni a rehabilitációt. Szerencsére szépen fokozatosan fejlődött a lábam, minden gyakorlattal jól haladtunk. Örülök, hogy most már a kondi résznél tartunk, ami sokkal izgalmasabb része a rehabilitációnak. Két hete elkezdtem a súlyos edzéseket is, jövő héten pedig Fehérváron a csapattal együtt ott leszek az orvosi vizsgálatokon, de még külön edzésmunkát fogok végezni. Fokozatosan haladok előre, remélem hamarosan a pályán is dolgozhatok majd.

A 2023/2024-es szezonban elért negyedik hellyel kivívtuk a nemzetközi kupaindulás jogát. A jövő héten eldől, ki lesz az első ellenfelünk, sokat gondolkozol rajta, hogy meddig juthatunk a Konferencia Ligában?

Nagyon jó szezont futott a csapat, ha kicsit több szerencsénk van, a dobogóra is odaérhettünk volna. Több olyan meccsünk is volt, amikor mi voltunk a jobb csapat, helyzeteket alakítottunk ki, végül mégis pontokat veszítettünk. Örülök, hogy a rosszul sikerült tavalyi év után idén jó focival tudtunk jó eredményt elérni. Nagyon várom a nemzetközi kupasorozatot, így hogy kiemeltek leszünk, jó esélyünk van a továbbjutásra és szeretnénk is minél tovább eljutni. Motiváltak vagyunk, hogy a Konferencia Ligában is jó eredményeket érjünk el.

Pénteken kezdődik a 2024-es Európa-bajnokság, ahol a magyar válogatott Svájccal, Németországgal és Skóciával szerepel egy csoportban. Meddig juthat Marco Rossi csapata az Eb-n?

Az első és legfontosabb cél, hogy továbbjussunk a csoportból. Egyáltalán nem kerültünk könnyű négyesbe, Svájc és Skócia szerintem hozzánk hasonló játékerőt képvisel, míg Németország úgy is kiemelkedik, hogy épp egy generációváltás közepén tartanak és új szövetségi kapitányunk van. Nincsenek rossz formában, ráadásul topjátékosaik vannak, akik a legerősebb bajnokságokban edződnek. De az elmúlt években mi is megmutattuk, hogy koncentráltan és egységesen játszva komoly eredményeket tudunk elérni. Szóval három nagyon nehéz mérkőzést várok, amiket nüánszok döntenek majd el. Fontos a jó nyitány, ha az első meccsen Svájcot le tudnánk győzni, az lendületet adhatna a csapatnak és felszabadultan játszhatnánk a folytatásban. Sajnos nem tudok ott lenni Németországban, itthonról szurkolok a srácoknak. Voltam egy napot Telkiben, személyesen is sok sikert kívántam nekik. Ahogy az elején már mondtam, a legfőbb cél a továbbjutás a csoportból, utána egy meccsen pedig bármi megtörténhet.

Rengeteg Vidi-szurkoló érdeklődik felőled, nagyon várják, hogy visszatérhess a pályára. Mekkora erőt ad ez neked?

Én is számtalan üzenetet kaptam, ezúton is köszönöm nekik a támogatást, hogy végig mellettem álltak ebben a nehéz időszakban. Minden nap azért dolgozok, hogy mielőbb visszatérhessek és segíteni tudjam a csapatot. Elsietni azonban nem szabad a dolgot, az orvosi stáb útmutatása alapján haladok tovább. Remélem, az első bajnokin már ott lehetek a kispadon és talán pályára is léphetek pár percre.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek