ELLENFÉL-LES

A kilencedik helyezett Újpesthez látogatunk szombaton

Ellenfelünk bajnoki eredménysora kissé hektikus, de az NB I legjobb formában lévő játékosai közül több is őket erősíti.

Az OTP Bank Liga 14. fordulójára kerül sor október 28-án, szombaton. 15:30-as kezdettel a Vidi az Újpest FC ellen lép pályára. Ahogy a bajnokság összes csapatával, úgy a lila-fehérekkel is összefutottunk már a szezon során egyszer, méghozzá július 30-án, amikor Scsepovics és Hadzic hajrában szerzett találataival 2-2-re végeztünk.

A negyedik kerületiek kifejezetten sokáig őrizék veretlenségüket a bajnokságban. Az első három fordulóban döntetlent játszottak, a negyedikben pedig legyőzték a Vasast, így a 7. pozíciót foglalták el a tabellán. A sorozatot a Honvéd szakította meg (1-2), majd hullámzó eredmények születtek. Döntetlen (DVTK, 1-1), győzelem (Balmazújváros, 1-0), vereség (Puskás Akadémia, 1-3), vereség (Haladás, 0-1), győzelem (Mezőkövesd, 4-2), döntetlen (DVSC, 1-1), döntetlen (Paks, 0-0), vereség (Ferencváros, 0-1) volt a sorrend és a fentiekből az is kitűnik, hogy az elmúlt három körben nem tudott nyerni Nebojsa Vignjevics csapata. Az Újpest 15 pontjával jelenleg 9. az OTP Bank Ligában, de a 4. helyezett Vasas mindössze négy pontra van tőlük.

A házi góllövőlistát az ötgólos Novothny Soma vezeti, majd a friss válogatott-debütáns Nagy Dániel következik 4 találattal (ő a 4. forduló óta nem volt eredményes), a további hét gólszerző viszont csak egyszer-egyszer ünnepelhetett.

Az InStat futballelemző cég által meghatározott pontszámok alapján az átlagértékeket figyelve Windecker József és Nagy Dániel neve is megtalálható a szezon álomcsapatában - előbbi már öt alkalommal bekerült az adott forduló legjobbjai közé.

A két csapat legutóbbi mérkőzése óta kisebb változások történtek a keretben. Távozott Kylian Hazard, Souleymane Diarra és Gere Zoltán, az érkezők oldalán pedig Gundel-Takács Bence, Anton Salétros és Remzifaik Selmani nevét találjuk.

Az Újpest FC kerete a transfermarkt.de portál becslései alapján az NB I-ben a 7. legmagasabb. Keretükben az egykori Vidi-játékosok közül ott van Filip Pajovics, Zsótér Donát, Tischler Patrik és Mohl Dávid is.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek