A kilencedik helyen álló DVSC látogat a MOL Aréna Sóstóba

Szombat este 19:30 órakor kezdődik az év első hazai tétmérkőzése

Február 5-én, szombaton este 19:30-kor a DVSC látogat a MOL Aréna Sóstóba (jegyvásárlásról ide kattintva olvashattok). A forduló előtt a vendégek a tabella kilencedik helyén állnak. 

A Loki a 2019/2020-as szezonban búcsúzott az NB I-től, azonban a következő idényben sikerült azonnal kiharcolnia a visszajutást, méghozzá a Viditől 2021-ben távozó Huszti Szabolcs és Toldi Gábor edzőpáros irányításával. A két szakemberrel kezdte el a Loki a 2021/2022-es szezont az NB I-ben is, viszont a10. forduló után edzőt cserélt a debreceni együttes. A Lokit tavaly november óta a Vidivel bajnoki címet szerző Joan Carrillo irányítja, akinek vezetésével eddig egyszer nyert, kétszer kikapott, háromszor pedig döntetlent játszott a DVSC. Az eddigi egyetlen Loki-sikert a listavezető FTC ellen könyvelhette el Joan Carrillo. A 2022-es esztendőt egy 0-0-ás döntetlennel kezdte hazai környezetben a Kisvárda ellen szombati ellenfelünk.

A hétvégi lesz az első tétmeccs, amelyen korábbi edzőnk a Vidi ellen meccsel, azonban 2018 januárjában, Spanyolországban egy felkészülési meccsen már találkozott ellenfélként csapatunk a katalán trénerrel, akkor 1-0-ra kikaptunk a Wisła Kraków együttesétől.

A téli felkészülés nem a tervek szerint alakult Debrecenben sem, betegségek miatt mindössze két edzőmeccset játszott Joan Carrillo csapata, ugyanakkor mindkét edzőmeccsét meg is nyerte, úgy hogy még gólt sem kapott: az NB III-as Kazincbarcika ellen 4-0-ra, az ukrán élvonalbeli FK Minaj ellen 1-0-ra győzött. A DVSC házi góllövőlistáját kilenc góllal vezető Ugrai Roland mind a két meccsen a kapuba a talált.

A téli átigazolási időszak eddig csendben telt Debrecenben, csupán Németh Krisztián távozott és az ugyancsak csatárként bevethető, északmacedón Dorian Babunszki érkezett. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek