ELLENFÉL-LES

A kiesés elől menekülő Haladás látogat a Pancho Arénába szombaton

Ellenfelünk már 32 különböző játékost vetett be az idei bajnokságban.

Kulcsfontosságú találkozón fogadja a Haladás együttesét a Vidi az OTP Bank Liga 30. fordulójában szombaton, a Pancho Arénában. A 17 órakor kezdődő találkozón a kiesés elől menekülő vendégek legutóbbi győzelmüket követően kissé nyugodtabban léphetnek pályára.

Hosszú idő után először alakított ki egymeccsesnél nagyobb pontszámú különbséget a kiesőzóna és saját maga között a Haladás. A szombathelyiek elmúlt öt mérkőzésükön háromszor is győzni tudtak, a DVTK és a Paks elleni sikerek után döntetlent játszottak a Balmazújvárossal, szűk vereséget szenvedtek a Fraditól és a 29. körben, hátrányból fordítva három pontot gyűjtöttek a Puskás Akadémiával szembeni bajnokin. A Hali ezzel 34 pontos, míg a 10. és 11. DVTK-Vasas páros 30-cal, a sereghajtó Balmazújváros 29-cel áll.

A transfermarkt.de által 5,45 millió euróra (ez az NB I-ben 9.) taksált kerettel rendelkező Vas megyeiek legértékesebb játékosa 400 ezer euróval a Ferencváros ellen novemberben óriási győztes gólt szerző Kiss Tamás, akit a 350 ezer eurós David Williams-Kovács Lóránt duó követ.

A Haladás ebben a kiírásban már NB I-es ligarekord 32 különböző játékost vetett be a pontvadászatban (a PAFC és a Balmazújváros 31-31-nél jár), közülük a legtöbbször az a Bosnjak Predrag játszott - 27-szer -, akire 5 sárga lapja és az ezzel járó automatikus eltiltás miatt szombaton biztosan nem számíthat Michal Hipp vezetőedző. A középhátvéd Wils 26-szor, Halmosi Péter 25-ször, a házi góllövőlistán első David Williams 24-szer lépett pályára. Az ausztrál támadót (aki az elmúlt két fordulóban egyaránt eredményes volt) 4-4 góllal a Myke Ramos-Mészáros Karol duó követi a csapat legeredményesebb gólvadászai között.

Átlagos InStat-pontszámok tekintetében szintén a már említett Bosnjak az első (236-tal), már amennyiben nem számítjuk a mindössze két meccsen játszó hálóőrt, Rózsa Dánielt (251). Az élmezőnyben van még Ramos (227), Williams (226) és Wils (225) is. A forduló válogatottjába eddig Bosnjak (ötször), Williams (ötször), Wils (négyszer), Király (kétszer), Jagodics (kétszer), Ramos (egyszer), Kolcák (egyszer), Rabusic (egyszer), Mészáros K. (egyszer) és a csapatot 7 meccs után, még a nyáron elhagyó Simon Ádám (egyszer) tudtak bekerülni.

A Haladás csapatából az elmúlt fordulók során Rabusic és Ramos is sérülés miatt hiányzott.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek