ELLENFÉL-LES

A kiesés ellen küzdő Mezőkövesd fogadja a Vidit

A matyóföldiek nyolcmeccses veretlenségi szériája nemrég megszakadt és két eltiltottal kell számolniuk szombaton.

A Mezőkövesd Zsóry FC csapata ellen teheti meg a következő lépést a bajnoki cím felé vezető úton a Videoton FC. Együttesünk a szerdai, Honvéd elleni magabiztos győzelmet követően ugyanis a 26. fordulóban Borsod megyébe látogat, ahol szombaton 17 órai kezdettel lép pályára.

A matyóföldi csapat néhány héttel ezelőtt közelebb volt a középmezőnyhöz, mint a kiesőzónához, de az elmúlt két találkozón elszenvedett vereségeket követően ismételten "bajban van", hiszen a 11. helyet foglalja el. A szezont még a Vidi U17 edzőjeként elkezdő Kuttor Attila (aki az előírások miatt hivatalosan és névlegesen másodedző, míg a vezetőedző Tóth László) gárdája kifejezetten hosszú veretlenségi szériát tudott felmutatni: 2017. november 8-án 4-0-ra győztük le őket, de aztán 8 meccsen 4 győzelem mellett 4 döntetlent játszottak. A széria a 24. fordulóban szakadt meg, amikor a Paks verte meg őket, az elmúlt héten pedig a Ferencvárostól szenvedtek 3-0-s vereséget. Jelenleg 26 gyűjtött ponttal 11.-ek, de még a 7. DVTK is mindössze 4 egységnyi távolságra van.

Keretük értékét 4,95 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.de portál, amely a 11. legmagasabb az NB I-ben. Legértékesebb játékosuk a Honvéddel egy évvel ezelőtt bajnoki címet ünneplő, 400 ezer eurót érő Koszta Márk, aki 9 találattal a góllövőlista 9. helyét foglalja el. 350 ezer euróra taksálja a transfermarkt a szlovák Frano Mlinart, 300 ezerre pedig Hudák Dávidot, Stefan Drazsicsot és Matija Katanecet.

Érdekesség, hogy Koszta után a házi góllövőlistán csak háromgólos labdarúgók következnek, méghozzá Cseri Tamás és a télen távozott Marek Strestík. A legtöbb találkozón a már említett Cseri (25), Koszta (24) és Hudák (24) játszottak.

A téli keretátalakítások nyomán érkezett a klubhoz Oláh Bálint a Diósgyőrből, Stefan Drazsics Belgiumból, a cserekapus Tarczy Pál a Mosonmagyaróvártól, visszatért Bognár István a Ferencvárostól és Horváth Tamás klubunktól, míg Lengyelországból kölcsönvették Patrik Misákot. A kameruni Fabrice Onana egyelőre csak a kispadra ült le egy alkalommal. A sok új igazolás mellé természetesen több távozó is akadt, Krnác, Majtán, Brasen, Murai, Sulek, Csirmaz, Veszelinovics, Strestík, Keita és Köböl mellett éppen a Vidit választotta Tomás Tujvel. A Mezőkövesd eddig összesen 28 különböző játékost vetett be az élvonalban és a novemberi összecsapásunkhoz képest most biztosan nem lesz ott a pályán a hazaiaknál Tujvel, Keita és Strestík. Horváth Tamás mellett a sárga-kékek keretéből még Baracskai Roland és a 2011-ben a Vidivel bajnok Lázár Pál fordult meg együttesünknél egykor.

InStat-átlagpontszámok tekintetében 229-cel a már távozott Keita vezet, akit Iszlai Bence, majd a szintén már nem kerettag Strestík követ. A rendelkezésre állók között Pillár (228), Dombó (222), Hudák (221) áll még az élen.

A Ferencváros elleni vereség alkalmával Hudák begyűjtötte 10. sárga lapját, így ő biztosan kihagyja a szombati meccset, ahogy Lázár Pál is, ő az 5. figyelmeztetése nyomán.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek