A hetedik helyezett Kisvárda látogat a MOL Aréna Sóstóba

A szombati lesz a vendégcsapat történetének 60. NB I-es bajnokija.

Szombat este 19 órakor története 60. NB I-es bajnokiját játssza a Kisvárda futballcsapata. Az eddigi 59 bajnokijából 20-at megnyert, 12 döntetlen mellett pedig 27-szer kikapott szombati ellenfelünk az élvonalban. A Vidi eddig 5 alkalommal játszott a Kisvárda ellen az NB I-ben, négyszer nyertünk, egyszer pedig döntetlen született, a gólkülönbség 13-3 a javunkra. Ebben a szezonban hazai pályán 3-0-ra, idegenben pedig 2-0-ra nyertünk.

34 ponttal jelenleg a tabella 7. helyén áll a Kisvárda. A világjárvány miatti kényszerszünet előtt, március 14-én 5-1-re győztek a Bp. Honvéd otthonában, jó formájukat pedig a közel két hónapos szünet után is sikerült megőrizniük, hiszen a legutóbbi bajnokijukat 1-0-ra megnyerték hazai pályán az Újpest FC ellen. Májusban négy felkészülési meccset játszott Bódog Tamás csapata. A DVSC ellen egyszer 1-1-et értek el, egyszer pedig 2-1-re kikaptak, míg a DVTK-t kétszer legyőzték - 1-0-ra és 3-0-ra.

A szünetben egyébként két játékosával - Gheorghe Grozavval és Iasmin Latovlievicivel - szerződést bontott a Kisvárda, mivel a COVID-19 vírus miatti szünetben engedély nélkül hazautaztak Romániába, amelynek a határai le voltak zárva. "Ezzel nemcsak a szigorú belső szabályaink, hanem az előírásokkal szemben is vétettek, kockáztatva a csapattársaik és a hozzátartozóik egészségét is" - nyilatkozta az eset után Révész Attila sportigazgató a kisvárdai csapat hivatalos honlapjának. Grozav 7 találattal vezeti a házi góllövő listát, megelőzve az 5 gólos Tischler Patrikot.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek