Vidi II - A helyzeteket be kell lőni

Sok ziccert rontott a Vidi II és a végén ez majdnem megbosszulta magát. Kaposvölgye - Vidi II 2-2.

Kellemes, nyár végi időjárás fogadta a csapatokat Nagyberkiben, mondhatni igazi futball-idő volt. Annak ellenére, hogy sokkal többet birtokoltuk a labdát a 18. percben majdnem megszerezte a vezetést a hazai csapat. A beugratós nevű hazai játékos, Samuel Ato óriási kapufát lőtt 22 méterről, a labda – a hazai szurkolók egybehangzó véleménye szerint – a felső lécről a gólvonal mögé pattant, azonban sem a partjelző, sem az akció közelben lévő játékvezető nem látta így, úgyhogy maradt a döntetlen. Ezt követően egyre több helyzetet dolgozott ki a Vidi II, de nem sikerült gólt szereznünk. A legnagyobb lehetőségünket Olasz hagyta ki a 37. percben, miután Gosztonyi remekül ugratta ki a Vidi csatárát, ám 13 méterről leadott lövése a kapufáról pattant ki.
Néhány másodperccel a félidő vége előtt Kalmár megszerezte a vezetést, a hazaiak színes bőrű kedvence, Ato cselezte be magát a 16-oson belülre, középre adta a játékszert – ebbe még Somodi bravúrral bele tudott érni – ám a labda az üresen álló Kalmár elé patta A második félidőben még nagyobb iramot diktált a Vidi II, ennek meg is lett az eredménye az 56. percben, ekkor Ato rántotta le Margitics Andort a 16-oson belül, a jogos 11-est Djordjics magabiztosan értékesítette. Alig telt el 10 perc, amikor újabb büntetőt láthatott az a közel 100 néző, aki kilátogatott a mérkőzésre, ezúttal azonban a hazai csapat jutott büntetőhöz. A mérkőzés legjobbjának megválasztott Ato cseleivel az őrületbe kergette a Vidi II védőit, végül lerántották a 16-oson belül, ez a büntető is jogos volt. A sértett magabiztosan értékesítette a 11-est.
A gól után továbbra is csapatunk irányította a mérkőzést, rengeteg ziccert alakítottunk ki a hazai kapu előtt, de a befejezésnél nem koncentráltak támadóink. A 80. percben Gyurcsó futotta le védőjét, és jobb külsővel 15 méterről lőtt szép gólt. A 87. percben Fejes utolsó emberként rántotta le 22 méterre a kapunktól a hazaiak támadóját, Szilasi sporttárs azonnal felmutatta a piros lapot. A vége maradt a 2-2-es döntetlen, a helyzetek alapján csapatunk több gólos győzelmet is szerezhetett volna, azonban a végén izgulnunk kellett, hogy „pontosan” távozzunk Nagyberkiből.

Hartyáni Gábor:
Bosszantó ez a döntetlen, mert csapatom rengeteg helyzetet dolgozott ki. Luxus, hogy ennyi ziccert kihagyunk egy mérkőzésen. A játék képe alapján és a kidolgozott helyzeteket figyelembe véve, gólokkal kellett volna nyernünk. A mutatott játékkal elégedett vagyok, de a helyzetkihasználással nem. A csapatból Somodi és Gyurcsó teljesítményét lehet kiemelni.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek