ELLENFÉL-LES

A hazájában egyeduralkodó BATE érkezik Sóstóra

Idén zsinórban tizedszer nyerheti meg a fehérorosz bajnokságot BL ellenfelünk.

Rég volt, amikor a BATE Boriszov vesztesen hagyta el a pályát a Vysshaya Ligában, vagyis a fehérorosz első osztályban. Még az előző szezon első fordulójában, 2014. március 29-én, a Soligorsk otthonában kapott ki 2-0-ra esti ellenfelünk, ami - tekintve, hogy náluk márciustól decemberig tart egy szezon - azt jelenti, közel 50 bajnoki óta veretlen a sárga-kék együttes. Ráadásul 2006 óta sorozatban 9-szer nyertek aranyat, és az idei lehet a tizedik, hiszen 14 kör után, veretlenül, magabiztosan vezetik a tabellát. Legeredményesebb játékosuk Vitalij Rogyionov, aki 7 találatnál jár, és minden bizonnyal ellenünk is szerepet kap majd.

Az elmúlt években négyszer jutottak a Bajnokok Ligája- és kétszer az Európa Liga-csoportkörébe, vagyis nemzetközi szinten sem számítanak kezdőnek. Tavaly egy győzelemmel (az Athletic Bilbaót verték otthon 2-1-re) és öt vereséggel utolsóként estek ki a H jelű kvartettből, ahol rajtuk és az említett spanyol gárdán kívül az ukrán Sahtar Donyeck és a portugál Porto szerepelt még. 

Idén az ír Dundalkon túllépve jutottak a BL harmadik selejtezőkörébe. Az első meccsen 2-1-re győztek hazai pályán, a másodikon 0-0-s döntetlent játszottak.

Két sérültje nélkül érkezett Fehérvárra a BATE, Gyenyisz Poljakov és Igor Sztaszevics nem utazhattak.

A BATE 20 fős kerete a mai találkozóra

Kapusok: Artyom Szoroko, Szergej Csernik

Védők: Makszim Volodko, Vitalij Hajducsik, Kaspars Dubra, Makszim Zsavnercsik, Filip Mladenovics, Nemanja Milunovics

Középpályások: Ilja Alekszijevics, Alekszandr Volodko, Dmitrij Baha, Alekszandr Karnickij, Nemanja Nikolics, Edgar Olehnovics, Alekszej Riosz, Jevgenyij Jablonszkij

Támadók: Mihail Hordejcsuk, Vladiszlav Klimovics, Vitalij Rogyionov, Nyikolaj Szignyevics

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: dundalkfc.com

További hírek