ELLENFÉL-LES

A hazai pályán kiszámíthatatlan Pápa vár ránk

A Perutz Stadionban eddig minden csapatnak nehéz dolga volt, függetlenül attól, hogy az eredmények alapján inkább idegenben veszélyes a Lombard ebben a szezonban.

Tóth Bálint a tavalyi szezon utolsó fordulója előtt vette át a Pápa irányítását, és egy 1-1-s döntetlennel mutatkozott be a kispadon, amit Diósgyőrben értek el. Az iksz és a Siófok hazai veresége akkor azt jelentette, a Lombard a következő idényben is az NB I-ben játszik majd. Azt azonban valószínűleg kevesen gondolták, hogy így. 8 forduló után, 13 ponttal ugyanis az ötödik helyen állnak, a Honvédot, a Mezőkövesdet a Pécset és a Kaposvárt is legyőzték, ráadásul a somogyi együttest kivéve idegenből hozták el a pontokat. Ami a mi szempontunkból jó hír, hazai pályán eddig nem megy annyira a sárga-fekete-kék együttesnek, legutóbbi két meccsükön kikaptak a Perutz Stadionban (Pápa - Diósgyőr 0-1 és Pápa - FTC 0-2).

Több új játékos is érkezett a felkészülés ideje alatt, a Honvédtól Ivancsics Gellért, a BKV-tól Eszlátyi István, az FTC-től Orosz Márk vagy a Haladástól Kenesei Krisztián, hogy csak a legnevesebbeket említsük. Belicky, Enyingi, Seye és Maróti pedig távoztak a tavalyi csapatból. Egyik legnagyobb erősítésük valószínűleg mégis Griffiths megtartása volt, a remek fizikai adottságokkal bíró 24 éves támadó idén is kitűnő formában focizik, már 4 gólnál jár.

A Pápa ellen eddig hatszor játszottunk idegenben bajnokit, négyszer győztünk, egyszer ikszeltünk (az első alkalommal) és egyszer kikaptunk (a legutóbbi alkalommal, tavaly novemberben). 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek