ELLENFÉL-LES

A forduló nyitómeccsén a Mezőkövesd látogat Sóstóra

Az újonc korábban Kecskeméten és Kispesten is nyerni tudott, ezzel együtt az utolsó előtti helyről várják a pénteki bajnokit.

Az NB I egyik újonca eddigi 13 mérkőzéséből hármat tudott megnyerni, kétszer döntetlent játszott és nyolcszor kikapott. 15 gólt rúgtak és 28-at kaptak (ez a második legtöbb a mezőnyben), 11 megszerzett pontjukkal a táblázat utolsó előtti helyén állnak. Érdekesség, hogy három győzelmükből kettőt idegenben értek el, Kecskeméten 6-2-re, Kispesten 2-0-ra győztek a 3. illetve a 7. fordulóban. Ez a hat pont és a további két, vendégként szerzett pont azt jelenti, hogy ha csak az idegenbeli tabellát nézzük, a nyolcadik pozíciót foglalják el. Ha még az idegenbeli tabellánál maradunk, az is feltűnő, hogy (négyes holtversenyben) a legtöbb rúgott és a legtöbb kapott gólt is Véber György csapata kapta.

Az együttes két legeredményesebb játékosa George Menougong és Harsányi Zoltán, mindketten 3 gólt szereztek. Menougongnak ehhez 13 meccsre volt szüksége, Harsányinak viszont csak 6-ra. A legutóbbi fordulóban a következő játékosok léptek pályára a sárga-kékeknél: Horváth - Búrány (Dobos 64.), Szalai, Hegedűs D., Gévay, Kiss (Bogdány 80.), Pilibaitis, Bognár (Olasz 69.), Harsányi, Menougong, Balajti.

A pénteken 19 órakor kezdődő bajnoki történelmi mérkőzés lesz, hiszen korábban még soha nem játszottunk az élvonalban a Mezőkövesddel.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: boon.hu

További hírek