ELLENFÉL-LES

A bronzéremért és Európa Liga-indulásért küzdő Honvédot fogadjuk

A kispestiek legutóbb döntetlent játszottak a Ferencvárossal, miközben Davide Lanzafame utolérte a góllövőlista élén Varga Rolandot.

A Bajnokok Ligája fináléja miatt ezúttal rendhagyó módon, vasárnap kerül sor az OTP Bank Liga újabb, sorrendben 32. fordulójára, amikor a Videoton FC a Pancho Arénában a bajnoki címvédő Budapest Honvédot látja vendégül.

A kispestiekkel legutóbb április 11-én találkoztunk, amikor a 21. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Bozsik Stadionban arattunk 4-1-es győzelmet. A vörös-feketék azóta mindösszesen egyszer - a DVSC ellen - maradtak alul, miközben döntetleneztek a Puskás Akadémiával, az Újpesttel és legutóbb a Ferencvárossal, valamint három pontot szereztek a Mezőkövesd-Paks duó ellen.

Legfőbb gólgyárosuk továbbra is a transfermarkt.de által az NB I legértékesebb játékosának tartott Davide Lanzafame, akit 1,5 millió euróra taksálnak. Az olasz támadó 17 gólos és a Fradi ellen értékesített büntetőjével utolérte a góllövőlista élén Varga Rolandot. A házi góllövőlistán 13 találattal Eppel jön utána, míg Danilo hatszor volt eredményes.

Lanzafamét a csapaton belül becsült érték tekintetében egyébként Eppel (650 ezer euró) és Gazdag (500 ezer euró) követi; de a szezonon belül játszott meccseket figyelve már a kapus Gróf Dávid az első, aki még nem hagyott ki egy találkozót sem. Az olasz támadó és Eppel 30-szor, Djordje Kamber 28-szor lépett pályára. Eddig összesen 27 különböző labdarúgót próbált ki a Honvéd idei két vezetőedzője, Erik van der Meer és Supka Attila.

A vasárnapi összecsapáson egy eltiltottal kell számolnia a kispestieknek, az eddig 26-szor bevetett Gazdag az ötödik sárga lapját kapta meg a Ferencváros elleni mérkőzésen. Ugyanekkor Djordje Kambert és Banó-Szabó Bencét is sérülés miatt kellett lecserélnie Supka Attila vezetőedzőnek. Patrick Ikenne-King zsinórban a harmadik találkozót hagyta ki legutóbb, Lovric Ivan május 5-én, Nagy Gergő április 21-én volt utoljára keretben.

A Budapest Honvéd keretében Pölöskei Zsolt és Heffler Tibor voltak egykor a Vidi labdarúgói.

InStat-pontszámok tekintetében Davide Lanzafame (246) az első a csapaton belül, Bobál Dávid 238-cal a második, Djordje Kamber pedig 237-tel a harmadik. A forduló csapataiba eddig Lanzafame (hatszor), Gróf (ötször), Bobál (kétszer), Kamber (kétszer), Latifu (kétszer), Holender (kétszer), Gazdag (kétszer), Lovric, Eppel, Ikenne-King és Kukoc (egyszer-egyszer) tudtak bekerülni. Lanzafame hat szereplése a csatárok között rekord.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek