A 43. Vidi - Vasas következik

Vasárnapi ellenfelünk a kiesés elől menekül, ebben a szezonban már kétszer cseréltek edzőt Angyalföldön.

Az angyalföldi klub ellen a vasárnapi lesz a 85. élvonalbeli meccsünk. A két csapat első bajnokija egyben egyesületünk történetének első élvonalbeli bajnokija is, 1968. március 3-án a legmagasabb osztály abszolút újonca, a Videoton SC Angyalföldön játszotta a klub történetének első NBI-es derbijét, melyet végül a Vasas 6-1-re nyert saját pályáján, gólunkat Csukovics László lőtte. Ezt követően azonban csapatunk bizonyult eredményesebbnek, az eddigi 84 bajnokin egyesületünk 29, a fővárosiak 25 győzelmet ünnepelhettek 30 döntetlen mellett. A győzelmek mellett gólokban is jobban állunk, 119 találatunkra eddig 110 válasz érkezett. A Sóstói Stadionban a vasárnapi találkozó lesz a 43. összecsapás, a Vasas 4 alkalommal nyert vendégként a Vidi ellen, míg csapatunk 16 döntetlen mellett 22 alkalommal diadalmaskodott hazai pályán.

Vasárnapi ellenfelünk a tavasszal lejátszott 6 bajnoki mérkőzéséből csupán egyet nyert meg - hazai pályán 3-2-re verték a ZTE-t - öt alkalommal pedig vesztesen hagyta el a pályát. Nagy változások történtek a vendégeknél az elmúlt napokban, ugyanis nem csak új tulajdonosa, hanem új vezetőedzője is lett a csapatnak. Urbán Flórián helyére az elődjét, vagyis Marijan Vlakot nevezték ki. Különös, de nem példa nélküli az eset, hiszen néhány hete Győrben is edzőt cseréltek, és a menesztett Csertői helyére szintén az elődjét, Pintér Attilát nevezték ki. Győrben egyébként bejött ez a váltás, a zöld-fehérek szárnyalnak Pintérrel a bajnokságban. Érdekesség, hogy ősszel a Vasas - Vidi bajnokin még Marijan Vlak irányította a Vasast, akkor gól nélküli döntetlent játszottak a csapatok.

Nem csak Vlak tért vissza a Vasashoz, hanem - a pepsifoci.hu információi szerint - Farkas és Simek is, akik az elmúlt időszakban a Vasas NB III-as csapatában szerepeltek. Jó esély van tehát arra, hogy vasárnap Székesfehérváron mutatkozhat be "régi-új" csapatában a Vidi egykori vezetőedzője, Marijan Vlak, valamint a Vidi korábbi két labdarúgója, Simek Péter és Farkas Balázs is - utóbbi ugye a bajnokcsapat csapatkapitánya is volt.

A legtöbb gólt hozó bajnoki:
Az 1968-as 1-6-os vereség és a 2007-es 5-2 arányú győzelem a maga 7-7 találatával a két csapat leggólgazdagabb bajnokijának számít.

Külön érdekesség, hogy az 5-2-es mérkőzésen a Vidi az alábbi felállásban lépett pályára 2007. augusztus 11-én:
Sebők - Kocsis, Koller, Horváth G., Mohl, (Csobánki, 69.) Simek, (Dvéri, 63.) Bozsics, Farkas B., Nagy D., (Vayer, 55.) Sitku, Dajics

Vagyis az akkori Vidiből három játékos - Farkas, Simek, Dajics - is pályára léphet ellenünk a Vasasban most vasárnap. És persze ne feledjük azt sem, hogy az említett 2007-es mérkőzésen a Vidi - akkor még FC Fehérvár - kispadján Marijan Vlak vezetőedző ült.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek