Szombaton az MTK-t fogadjuk!

A Monicomp liga 18. fordulójában olyan ellenfél érkezik Sóstóra, amely eddig igazán elégedett lehet 2011-es szereplésével. De, nem ez lesz a tavaszi második forduló egyetlen izgalmas összecsapása!

A 18. forduló párosítása


Péntek:
17 óra: KTE-Ereco – DVSC-TEVA
19 óra: Újpest FC – BFC Siófok
Szombat:
14.30: Paksi FC – Szolnoki MÁV
15 óra: Lombard Pápa – Zalaegerszegi TE
16 óra: Szombathelyi Haladás – Kaposvár
16 óra: Győri ETO FC – Vasas-Híd
17.30: Videoton FC – MTK
Vasárnap:
17.30: Budapest Honvéd - Ferencváros

A kék-fehérek bajnoki mérkőzésen győzték le a Videoton FC következő kupaellenfelét, a Budapest Honvédot, illetve – a Győri ETO nemzetközi kupa-álmait szertefoszlatva – a legjobb nyolc között vannak a Magyar Kupában.

A Videoton fő bajnoki vetélytársai közül a Loki rögtön a forduló első meccsén, pénteken lép pályára, Kecskeméten. Bár a KTE vereséggel kezdte a tavaszt, óriási hiba lenne, ha bárki is lebecsülné Tomiszlav Szivics csapatát, amely – véleményünk szerint – tavasszal bármely ellenfele ellen győzelmi eséllyel lép pályára a Széktói Stadionban. Érdekesség, hogy idén ez már a két csapat negyedik meccse lesz egymás ellen. találkoztak a Liga-, illetve a Magyar Kupában is, és egyelőre párharcukban a KTE-nek áll a zászló! A Loki 2011-ben nem játszott még bajnoki mérkőzést, múlt héten a pálya alkalmatlansága miatt halasztásra kényszerült.

A Zalaegerszegi TE Pápára utazik – tippünk szerint kifejezetten győzelmi eséllyel. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy a „Zete” az előző fordulóban, hazai pályán, „csak” döntetlent játszott a Szombathelyi Haladással. Egy héttel ezelőtt a Lombard nem tudott játszani Szolnokon, így Véber György csapatának is ez lesz az első idei bajnokija. Ha az eddig lejátszott meccseket nézzük, ősszel a ZTE idegenben nyert az MTK, a Siófok és a Győri ETO ellen, azaz szépen behúzta a középcsapatok elleni mérkőzéseket.

A Pápa hozta ugyan a hazai meccseket, de a Viditől és a Ferencvárostól kikapott, a Debrecennel remizett – eldől, hogy a ZTE is ebbe a „kategóriába” tartozik-e?

A Paks „fix egyes” meccsen várja a tavasszal most kezdő Szolnokot. A Kaposvár viszont ismét idegenben játszik, az Újpest után most a Szombathelyi Haladásnál vendégeskedik. Őszintén szólva, nem tennénk túl nagy pénzt a „kettesre”, bár a Rákóczi 4., a Haladás 14.

A 18. forduló utolsó, egyetlen vasárnapi mérkőzésén a Budapest Honvéd fogadja az egyelőre ezüstös helyen álló Ferencvárost. Nem csak a Honvéd, de akár a ZTE, a Kaposvár, de akár az MTK kapcsán is felvethető, vajon mennyire csábító a vezetők számára a Magyar Kupán keresztül elérni a nemzetközi kupaszereplés lehetőségét? Mikor kerül az általában a bajnokság mögött másodlagosnak tartott kupa, fontosságát tekintve a bajnokság elé?

A hétvégén alkalmasint erre is választ kapunk.

További hírek