VIDEOTON FC - AQVITAL FC CSÁKVÁR

4-1-es Vidi-siker a Csákvár elleni edzőmeccsen

A vendégek Kocsis góljával korán megszerezték a vezetést, a folytatásban azonban Haraszti és Kovács is duplázott, és már az első félidőben kialakult a végeredmény.

Csapatunk a szombat esti válogatott mérkőzés miatti NB I-es szünetet kihasználta, és az NB II meglepetéscsapatával, a negyedik helyen álló Csákvárral játszott felkészülési mérkőzést a Sóstói Stadion edzőpályáján. A találkozóra mintegy 150 néző látogatott ki.

A 4. percben Fejes passzolt pontosan a bal szélről Géresinek, aki 14 méterről alig lőtt kapu mellé. Egy perccel később megszerezte a vezetést a Csákvár: egy szöglet után röviden szabadítottunk fel, a labdát a félpályáról egyből a kapunk elé ívelték vissza, ahol Kocsis teljesen üresen vehette át a játékszert, és öt méterről, higgadtan helyezett a bal alsó sarokba - Kovácsik kiszolgáltatott helyzetben volt (0-1).

A 9. percben Haraszti robogott el a jobb szélen, majd középre akarta adni a labdát, azonban egy védőről az pont visszapattant elé, így végül ballal kapura lőtt és a játékszer a csákvári kapuban kötött ki (1-1).

Gyakorlatilag egyből a középkezdés után újabb gólt szereztünk. Kovács volt nagyon erőszakos, és labdát szerzett a vendégek 16-osa előtt, majd azt egyedül vezethette a kapusra, és jobb külsővel nagyon szép gólt lőtt (2-1).

A folytatásban több veszélyes akciót vezettünk, főleg Haraszti és Kovács okoztak gondot a csákvári védőknek. A 33. percben csak szabálytalanul tudták Kovácsot megállítani, ráadásul a 16-oson belül történt mindez, amiért jogosan ítélt büntetőt a játékvezető. A labda mögé a sértett állt, és higgadtan értékesítette a 11-est (3-1).

A félidő vége előtt két perccel Haraszti is megduplázta lőtt góljainak számát, miután Szolnoki tökéletes passzát vágta közelről a vendégek kapujába (4-1).

A szünetben Horváth Ferenc nyolc helyen változtatott a csapat összetételén, és a Gyánó - Nego, Vinícius, Varga, Szolnoki - Pölöskei - Suljic, Heffler, Sejben - Tischler, Soumah tizenegyet küldte pályára.

Az 54.percben sérülés miatt kapust kellett cserélnie a Csákvárnak. A 60. percben Molnár közeli lövését a léc alól tenyerelte szögletre Gyánó. Két perccel később Heffler 22 méteres szabadrúgása csattant a felső lécen. Újabb három perc elteltével Sejben vitte végig a labdát a bal szélen, majd önzetlenül Suljicot hozta játékba, akinek 10 méterről leadott lövését bravúrral védte Gróf.

A 73. percben Kocsis szép fél-ollózó mozdulattal tette kapura a labdát, amely a bal kapufa tövéről pattant vissza a mezőnybe. Négy perccel később Karacs került egy szép vendégtámadás végén helyzetbe, 14 méterről leadott lövését Gyánó hatalmas bravúrral védte.

A második félidőben kiegyenlítettebb játékot láthattunk, újabb gól azonban már nem született ebben a játékrészben, így Kovács és Haraszti két-két góljával, valamint Kocsis korai találatával 4-1-es végeredmény született az edzőmeccsen.

Csapatunk legközelebb április 2-án, 18.30-kor lép pályára a Budapest Honvéd vendégeként.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek