TUDÓSÍTÁS

4-1 a Fradi ellen, jöhet a bajnoki döntő Kispesten

A vendégek egy öngóllal szereztek vezetést, de már az első félidőben 3-1-re fordítottunk, Lazovics és Stopira találata után Koch lőtt a saját kapujába. A végén Maric állította be a végeredményt. Május 27-én a Honvéd ellen dől el a bajnoki cím sors

Annak tudatában lépett ma pályára csapatunk a Ferencváros ellen Felcsúton, hogy a Honvéd 5-2-re győzött Debrecenben, vagyis vereség esetén Kispestre kerülhetett volna az aranyérem az utolsó forduló eredményétől függetlenül.

Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdtük a találkozót, a 4. percben Scsepovics játszott össze Suljiccsal a vendég 16-oson belül, támadónk nagy ziccerbe került, közeli lövését Dibusz bravúrral védte. Egy perccel később Scsepovics egyedül vezethette kapura a labdát, amikor az utolsó ferencvárosi védő szorításában gyanús körülmények között a földre került, Iványi azonban továbbot intett. Ilyen kezdet után mindenki meglepetésére a Ferencváros szerzett vezetést a 6. percben: egy szöglet után Gera tette tovább a labdát, amihez Nego szerencsétlenül ért hozzá, így az a kapu bal oldalába pattant (0-1).

A középkezdés után Suljic hozta gólhelyzetbe Negot, aki 12 méterről kapura is lőtt, Dibusz hatalmasat védett! A 14. percben Lazovics lekészítése után Pátkai lőtt 17 méterről kapura, de Dibusz ezúttal is hárított! A másik oldalon Bognár és Varga is próbálkozott, de Kovácsik is a helyén volt. A 24. percben Lazovics 20 méterről elvégzett szabadrúgását bravúrral védte a Fradi portása. 10 perccel később Moutari robbant be egy jobb szélről érkező beadásra, öt méterről azonban kapu mellé bombázott. A 36. percben egyenlítettünk: Suljic mentett meg az alapvonal előtt egy labdát, majd nagyon szépen ívelt a második hullámban érkező Lazovics elé, aki kapásból remek gólt lőtt (1-1)!

A félidő vége előtt az első Stopira-Dibusz párbajt a zöld-fehérek kapusa nyerte, a másodikat viszont védőnk: Lazovics szögletét követően Juhász fejese a felső lécen csattant, a kipattanót pedig a születésnapos Stopira fejelte a hálóba (2-1)!

Mielőtt pihenni mentek volna a csapatok, tovább növeltük előnyünket! Scsepovics hozta játékba Suljicot a bal szélen, aki egyből középre adott, Koch pedig Lazovicsot megelőzve lőtt a saját kapujába (3-1)! 

Szünetben Thomas Doll kettőt is cserélt, Kleinheisler és Cukic jöttek be, Gera és Bognár mentek le, Henning Berg nem változtatott.

A második félidő 10. percében Suljic gyönyörű cselekkel ment el a bal szélen, majd jól hozta játékba Juhászt, aki ballal, kapásból 14 méterről alig lőtt kapu mellé. A folytatásban inkább mezőnyjátékot láthattak a nézők, a következő helyzetre a 80. percig kellett várni, ekkor Scsepovics hozta nagyszerű labdával játékba Géresit, aki lövés helyett a passzlehetőséget kereste, így viszont oda lett a helyzet. A 91. percben Nego beadását Géresi lőtt becsúszva kapu fölé, pár pillanattal később pedig Maric állította be a végeredményt: Dibusz passzolta a labdát Maricnak, aki köszönte szépen, és higgadtan a vendégek kapujába helyezett (4-1)!

Ezzel a győzelemmel pontszámban beértük a Honvédot, a bajnoki cím sorsa tehát május 27-én dől el a Bozsik Stadionban. Amennyiben a hazaiak győznek vagy döntetlen lesz a végeredmény, az övék az aranyérem, ha mi nyerünk, Székesfehérvárra kerül.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek