TUDÓSTÁS

3-0 a Haladás ellen, már a negyedik helyen állunk

Gól nélküli első félidő után Stopira, Feczesin és Géresi találataival nyertünk a zöld-fehérek ellen.

Az OTP Bank Liga 8. fordulójában a tabella harmadik helyén álló Haladást fogadtuk Felcsúton. Mészöly Géza együttese az elmúlt négy bajnokiját megnyerte, mi pedig legutóbb a DVSC-t ütöttük ki 5-1-re, két jó formában lévő csapat találkozott tehát a Pancho Arénában. A kezdés előtt a Vidi és a MOL közös játékának győztesei, Einvachter Ágnes és Kasza Zoltán vették át nyereményüket, a 10000 forint értékű üzemanyag-utalványt.

A meccs első lövését Oliveirától láthattuk az 5. percben, de mellé ment a próbálkozás. A 10. percben jött az első Haladás-helyzet, Rácz lapos beadását Sjoerd lőtte közelről kapura, Kovácsik nagyot védett. A 22. percben Oliveira távoli lövését védte Király, kicsit később Lazovics labdája pattant a kapufa mellé egy védőről. A 29. percben Oliveira elé perdült a labda a vendégek tizenhatosán belül, nagy helyzetben lőhetett szélsőnk, de kicsit kivárt, így belevetődött egy védő a próbálkozásba. A 37. percben Iszlai lőtt 30 méterről, Kovácsiknak nem okozott gondot a hárítás. Pár pillanattal később Sjoerd tette vissza a labdát Williamsnek, aki nagy helyzetben, 16 méterről lőhetett, Stopira blokkolt. A félidő hajrájában Nego beadását Juhász csúsztatta meg, középen érkezett Pátkai, de pont középre fejelt, ahol Király állt. Ezzel a nagy Vidi-helyzettel és gól nélkül ért véget a játékrész.

Szünetben egyik csapat sem cserélt. Nem kellett sokáig várni a vezetőgólunkra, az 51. percben Lazovics szögletét kifejelte egy védő, Nego egyből kapura lőtt a tizenhatosról, felperdült a labda egy védőn, ami valószínűleg a kapuban kötött volna ki, de Stopira még besegítette egy lépésről. (1-0.)

Az 53. percben Sjoerd szabadrúgása ment nem sokkal a bal kapufa mellé. 3 perccel később Király kiejtett egy labdát, amit Feczesin fordulásból kapura lőtt, egy védő mentett a kapu előtt. Fél perc múlva Juhász közeli fejesét védte Király. A 67. percben Géresi remek beadását Lazovics fejelhette tisztán kapura, pont Király kezébe ment a labda. Nem sokkal később Halmosi éles beadását Polgár lőtte kapura a hosszúról, Kovácsik és a kapufa közösen mentettek. A 72. percben megdupláztuk előnyünket: Juhász egy nagyszerű cselsorozat után Oliveirához passzolt, aki a hosszúra ívelt, Feczesin pedig 3 méterről a hálóba fejelt! Támadónk egy Simon Ádám-mezzel ünnepelte a találatot, így üzenve a műtét után lábadozó középpályásnak! (2-0.) A gólnál megsérült Király Gábor, le is kellett cserélni, a folytatásban Rózsa Dániel állt a Haladás kapujában.

A 85. percben remek támadást láthattunk: Feczesin indította Géresit, aki balról centerezett, Suljic pedig nagy helyzetben, 5 méterről mellé lőtt. A lefújás előtt pedig jött a harmadik Vidi-gól, nem is akármilyen: Nego passza után Géresi egy fantasztikus csellel csapta be védőjét, majd jobbal a jobb alsóba lőtt! (3-0.)

A ráadás perceiben már nem változott az állás, 3-0-ra győztünk és feljöttünk a tabella negyedik helyére. Legközelebb szerdán lépünk pályára, a Pécs otthonában játszunk Magyar Kupa-meccset.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek