PMFC-MATIAS - VIDEOTON FC 1-1 (0-1)

1-1-es döntetlen az első idei bajnokinkon

Gyurcsó gyönyörű szabadrúgásgóljára a második félidőben Kővári tudott góllal válaszolni.

Kellemes, kora tavaszi időben kezdődött csapatunk első idei NB I-es bajnokija a PMFC otthonában. A hazai csapat kispadján ott volt Milan Perics is, aki tavasszal kölcsönben szerepel a Mecsek alján. A kezdő sípszó előtt egy perces néma csenddel emlékeztünk a nemrég elhunyt Novák Dezsőre.

Az első félidőben mi irányítottuk a játékot, igaz, az első helyzetre majdnem negyedórát kellett várni, ekkor Nikolics lőtt 17-ről kapu fölé. A támadásainkat főleg a bal szélen, Nildo oldalán építgettük, de Brachi is szorgalmasan besegített a támadások szervezésébe a jobb oldalon. A 18. percben Koller lódult meg a labdával a kapunk irányába, Caneira azonban nagyszerűen szerelt becsúszva a 16-osunkon belül. A 23. percben Kovács harcolt ki egy szabadrúgást veszélyes helyről. A labda mögé Gyurcsó állt, és kegyetlen nagy gólt lőtt (0-1). A gól után nem sokat változott a játék képe, mi irányítottunk, a PMFC pedig többnyire védekezett - igaz, mindezt hatékonyan tette, hiszen nem alakult ki sok gólhelyzet ebben a játékrészben. A félidő utolsó perceiben Márkvárt előtt adódott két gólszerzési lehetőség, de először fölé lőtt, második kísérlete pedig ha csak centikkel is, de elkerülte a kapunkat.

A második félidő csere nélkül folytatódott. Az 55. percben Vítor Gomes adott egy nagyszerű keresztlabdát, a túloldalon érkező Nildo csupán centikkel maradt le az ötös sarkánál a beadásról. Három perccel később Márkvárt távoli bombáját kellett Calatayudnak a léc alól szögletre ütnie. A sarokrúgás után a pécsiek kétszer is a kapufát találták el, végül sikerült felszabadítanunk, azonban a következő támadást góllal fejezte be a PMFC: Márkvárt estében még a kapufát találta el, a kipattanót azonban közelről Kővári a kapuba kotorta (1-1). A 72. percben Nagy József állította meg a félpályánál szabálytalanul Zé Luist, aki egyedül vezethette volna kapura a labdát. Bár úgy tűnt, a pécsi védő utolsó emberként követte el a szabálytalanságot, a játékvezető a sárga lapot mutatta fel neki. Az utolsó percekben mindkét csapat próbálta megszerezni a győztes gólt, ez azonban nem sikerült egyik oldalon sem, így maradt az 1-1-es döntetlen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek