TUDÓSÍTÁS

1-1-es döntetlen a Mezőkövesd ellen

Suljic góljára Molnár válaszolt pillanatokon belül, és bár a második félidőt végigtámadtuk, újabb gólt már nem sikerült szereznünk.

A hétközi, Gyirmót elleni győzelem után a Mezőkövesd együttesét fogadtuk szombat este Felcsúton. A súlyos sérülést szenvedő Kovácson kívül két másik játékos - Géresi és Pátkai - is kimaradt a legutóbbi kezdőcsapatból. Kezdés előtt a csapattársak és a drukkerek is Kokónak kívántak jobbulást!

Az első lövésre tíz percet kellett várni, ekkor Sós húzta vissza a labdát az alapvonalról, majd Strestik passzolt Egerszeginek, akinek a lövésébe Juhász vetődött bele, így szögletre pattant a labda. A 17. percben Hadzic lövése kerülte el a mezőkövesdi kaput. Egy perccel később Vinícius a félpályáról adott pazar labdát Scsepovicsnak, aki a mezőkövesdi 16-oson belül mintaszerűen le is kezelte a játékszert, majd ajtó-ablak helyzetben kapu fölé bombázott - hatalmas helyzet volt!

A 23. percben Vági ugratta ki szépen Sóst, aki Vinícius szorításában, éles szögből kapu mellé lőtt. Egy perc múlva Strestik szerzett labdát a Vidi térfelén, Molnárt hozta játékba, aki lefordult Juhászról, majd egy pattanás után kapura lőtt, a labda ugyan megpattant egy védőn, de Kovácsik így is védeni tudott.

A 25. percben aztán sikerült megszereznünk a vezetést. Maric adott kiváló labdát a bal oldalon érkező Suljicnak, aki 10 méterről, higgadtan emelt a bal felső sarokba a kivetődő Tujvel felett (1-0).

Nem örülhettünk sokáig, Molnár Gábor ugyanis a 27. percben szép mozdulattal, kapásból lőtt 11 méterről nagy gólt - Kovácsik ugyan még bele tudott piszkálni a labdába, de nem védhette a jól eltalált lövést (1-1).

A 33. percben Szolnoki baloldali beadását Maric próbálta kapura ollózni - a mozdulat szép volt, de csatárunk nem találta el jól a labdát. A 41. minutumban Maric ívelt a 16-oson belülre egy szabadrúgást, amit Juhász becsúszva lőtt a kapu elé a hosszú oldalra, ahol érkezett Fiola, közeli fejese azonban a felső lécen csattant!

A szünetben Hadzicot Géresi váltotta. Az 50. percben Szolnoki nagy bedobása után Scsepovics került gyanús körülmények között a földre a mezőkövesdi ötösön belül, de Solymosi továbbot intett. Az ellentámadás végén Strestik lőtt 15 méterről kapura, Kovácsik szépen védett! Tíz perccel később Egerszegi adott jó labdát Strestiknek, a mezőkövesdiek csapatkapitánya azonban nagy helyzetben sokat várt, így végül Nego szerelni tudta.

A 71. percben Maric 17 méterről lőtt kapura, Tujvel a léc alól piszkálta szögletre a játékszert. A sarokrúgás is veszélyes volt, Maric tekerte kapu elé a labdát amely Juhászról kapura pattant, nagy bravúrral védett az egykori Vidi-kapus. Maric ismételhetett, az újabb sarokrúgás után ismét Juhász előtt adódott gólszerzési lehetőség, 8 méterről lőtt kapura, Tujvel ezt is védte!

A 76. percben Suljic lövése egy védőn pattant meg, és ha csak centikkel is, de elkerülte a vendégek kapuját. Az utolsó negyedórában újabb gólhelyzet már egyik kapu előtt sem alakult ki, így egy-egy ponttal gazdagodott mindkét csapat. Mivel a Honvéd hazai pályán 2-0-ra legyőzte a tavasszal még veretlen Paksot, így ismét a kispestiek vezetik a bajnokságot.

Jövő héten a bennmaradásért küzdő MTK otthonába látogatunk.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek