TUDÓSÍTÁS

1-0-ra nyerték a dánok az első felvonást

A Vidi végig egyenrangú ellenfele volt a tavaly az EL-ben a legjobb 32 közé jutott Midtjyllandnak, a szerencse azonban ma este nem állt mellénk.

Csütörtök este az EL 3. selejtezőkörének első mérkőzését játszottuk a dán Midtjylland ellen Felcsúton. A közel 3000 néző nagyszerű hangulatot varázsolt a Pancho Arénába, ahol az idei selejtezősorozatban még nem kaptunk gólt.

A 3. percben egy szép összjáték végén Bódi lőtt távolról kapu fölé. Két perccel később Lazovics adott remek labdát Géresinek, aki védőjével a nyakán tört kapura, de Dahlin jó ütemben mozdult ki, és ő szerezte meg a játékszert. Az első negyedóra végéhez közeledve Suljic nagyon szép cselt mutatott be a dán 16-os előterében, lövésében viszont nem volt erő, így végül nem kellett izgulniuk a vendégeknek.

A 28. percben Rilwan Hassan lőtt kapu mellé 24 méterről. Bő öt perccel később Nego vette célba 20 méterről a dán kaput, a labda Halstiról Lazovics elé pattant, aki egy csel után elesett egy védő mellett a 16-oson belül, a spori továbbot intett. A 40. percben jártunk, amikor Nego ment el a jobb szélen, majd középre adott, ahol az egyik dán védőnek kellett szögletre mentenie a hosszú oldalon gólra éhesen érkező Lazovics elől. Az első félidő legvégén Hassan lőtt 13 méterről kapura, Kovácsik nagyot védett.

A második félidőre Lazovics már nem jött ki, helyére Feczesin állt be. Az 50. percben óriási helyzetünk volt, Bódi tekert kapura egy szabadrúgást 23 méterről, a dán hálóőrről kipattant a játékszer, a kipattanót Stopira lőtte egyből kapura, de Dahlin javított, és térddel védett. Az 52. percben Nego passza után Feczesin esett el Novák mellett a 16-oson belül, de a spori sípja ezúttal is néma maradt.

Az 55. percben egy beívelést követően a leshelyzetben lévő Onuachu fejelte tovább a labdát - a partjelző nem jelezett - Novák pedig szépen átvette azt, majd lefordult az utolsó fehérvári védőről, és tíz méterről higgadtan helyezett Kovácsik mellett a kapu jobb sarkába. (0-1.) 

A 65. percben Géresitől Oliveira elé került a labda, aki 16 méterről, kapásból kapura is lőtt, Olsson azonban blokkolni tudott. Két perccel később Stopira adott be a bal szélről, a hosszún érkező Nego néhány lépésről kapu fölé bombázott.

A 76. percben Hansen lőtt fél méterrel kapu fölé 23 méterről egy szabadrúgást. A 89. percben Oliveira előtt is adódott egy lehetőség a gólszerzésre. Portugál támadónk nagyon erőszakosan szerzett labdát a dán 16-os előterében, majd 16 méterről kapura lőtt, Dahlin nagyot védett.

Csapatunk a párharc első mérkőzését 1-0-ra elveszítette, a visszavágóra jövő héten csütörtökön, 18 órakor kerül sor Herningben.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek