1-0-ra legyőztük a Slovan Bratislavát

Napra pontosan egy éve járt a Sóstói Stadionban a Slovan Bratislava együttese, amely ma ismét Fehérváron járt.

A szlovák együttes ellen eddig kétszer játszottunk felkészülési mérkőzést: egyszer Sóstón, egyszer pedig a windischgarsteni edzőtábor idején, tavaly januárban 1-1- es döntetlent értünk el – az akkori gólunkat Horváth Gábor lőtte -, a nyáron 1-0-ra kikaptunk.
Az eredetileg a centerpályára tervezett meccset az éjszaka lehullott mintegy 5-10 cm-es hó miatt végül a műfüvön kellett megrendezni, így az oda kiírt két, egymás utáni utánpótlás mérkőzést is el kellett csúsztatni. Csapatunk a Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Hidvégi – Farkas, Elek, Sándor, Szakály, Nagy – Alves összeállításban kezdett. Jó negyedóráig kóstolgatta egymást a két gárda, majd az első jelentősebb lehetőség a vendégek előtt adódott, ám védőink szögletre mentettek. Egy perccel később aztán a másik oldalon Szakály szerezhette volna meg a vezető találatot, de mintegy 15 méterről a kapu fölé durrantott. Ettől kezdve szinte futószalagon dolgozták ki a helyzeteket játékosaink, Alves előtt több lehetőség is adódott, ám a befejezés rendre elmaradt. A 29. percben Nagy jobbról beívelt szabadrúgását Putnoczky kapus öklözte ki a mezőnybe, ahonnan Sándor bólintotta kapura a labdát, de mellé ment. Középpályásunk a 32. percben viszont már nem hibázott: szemfüles módon halászta el a kifutó portás elől a labdát, s küldte azt a hálóba (1-0).
A második játékrészben a Bozsovics – Lázár (Hidvégi), Milanovics, Vaskó, Andics – Gosztonyi (Vujovics), Djordjic, Farkas (Szolnoki), Vasziljevics – Lencse, Nikolics tizenegy folytatta a mérkőzést. Jobbára a mezőnyben folyt a játék, s ahogy a hó elállt, úgy fogytak el a helyzetek is: egyik csapat sem jelentett igazi veszélyt a másik kapujára. Így maradt az 1-0-s végeredmény, ami azt jelenti, hogy 2-2-re módosult a Slovan elleni összesített mérlegünk, valamint, hogy Sándor két felkészülési mérkőzésen két gólt lőtt.

dr. Mezey György: „Kitűnően mozogtak a játékosok, látszott, hogy - a jelen állapotukhoz képest – igyekeztek mindent megtenni. Az első félidőben pályára lépők egységesebb csapatot alkottak, s ennek megfelelően olajozottabb volt a játék is. A második félidei összeállításnál inkább azt vettem figyelembe, kinek mennyi játékidőre van szüksége, így kicsit összekavart csapat játszott. Úgy gondolom, értékes játékkal győztünk.”

Holnap újabb felkészülési mérkőzés vár a csapatra: 15 órakor a szlovéniai Muraszombaton lépünk pályára a helyi, másodosztályú gárda ellen. Nagy Dániel, Farkas Balázs, Hidvégi Sándor, Lipták Zoltán és Alves nem utaznak, délután itthon edzenek.

További hírek