"Számítok Evandro játékára"

Paulo Sousa természetesen csak a győzelemben gondolkodik a Paks ellen is.

- A csapat a Sturm Graz elleni kiesést követően nagyon csalódott volt, ami érthető is, hiszen remekül játszott a Vidi, a továbbjutást azonban nem sikerült kiharcolni. A játékosok túlléptek a kiesés okozta csalódottságon?
Igen, a srácok már teljes gőzzel a Paks elleni mérkőzésre koncentrálnak. Szerda éjfélig volt lehetőségük a játékosoknak a Bajnokok Ligájáról beszélgetniük, csütörtök reggeltől azonban már nem téma ez nálunk. Sok kritika érte az elmúlt napokban a csapat védelmét, de én nem értékelem külön a csapatrészeket. Ha gólt kapunk, azt nem a kapus kapja, vagy nem a védelem kapja, hanem a csapat. Ugyanez igaz akkor is, ha gólt lövünk. Azt is a csapat szerzi.

- A tavalyi ezüstérmes látogat vasárnap Sóstóra, ráadásul a Paks az egyetlen magyar csapat, amelyik még érdekelt a nemzetközi színtéren. Milyen mérkőzésre számít?
Először is szeretnék gratulálni a Paksnak a továbbjutáshoz. A remek nemzetközi szereplésük jót tesz a magyar labdarúgás hírének. Számunkra is előnyös, hogy a hazai bajnokságban olyan csapatok ellen is játszhatunk, akik jól helytállnak a nemzetközi porondon. Ez lesz az a mérkőzés, ahol a hazai pálya előnye eltűnik, hiszen a Paks ebben a szezonban ugyanannyi mérkőzést játszott a Sóstói Stadionban, mint mi. A különbséget a szurkolótábor jelentheti. Fontos, hogy ismét remek legyen a hangulat. Szerdán is nagy szerepe volt a szurkolóknak a győzelmünkben. Ahogy korábban már többször mondtam, csak győzelemben tudok gondolkodni, ahogy a csapatom is.

- A Paks ellen akár már be is mutatkozhat Evandro Brandao. Tervezi, hogy pályára küldi a fiatal portugál támadót?
Evandro stílusához és adottságaihoz hasonló támadó nincs a keretben és ezt a csapat javára kell fordítani.

Szerző: Wéninger Ákos