"Nagyszerű érzés, hogy ennyien kíváncsiak voltak ránk"

A csapatkapitány-helyettes - Sándor György - örül, hogy kemény ellenfelek ellen készül a csapat.

Kívülről úgy tűnt, hogy barátságos mérkőzéshez képest, elég keményen játszott a
Igen, ez valóban így van, tényleg nagyon keményen játszottak a szlovákok. Volt egy-két olyan belépőjük, vagy éppen hátulról való becsúszásuk, ami akár piros lapot is érhetett volna. Ugyanakkor sokkal hasznosabbak az ilyen jellegű edzőmeccsek, ahol érezzük, hogy van ellenfél is a pályán, mintha csak amolyan tingli-tangli focit játszanánk. Örülünk annak, hogy sikerült nyernünk, de természetesen helyén kezeljük a sikert, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy még közel sem volt tökéletes a játékunk. Voltak hibáink, melyeket ki kell küszöbölnünk és ez meg is fog történni.

Számítottatok arra, hogy 2500 szurkoló fog kilátogatni az edzőmeccsetekre?
Szerintem ennyi nézőre senki sem számított. Nagyszerű érzés volt, hogy ennyien kíváncsiak voltak ránk. Bízom benne, hogy nem okoztunk csalódást a szurkolóknak.

Rekord Sóstón! Korábban soha nem volt még ennyi néző Székesfehérváron edzőmérkőzésen!

Az új játékosoknak hogy sikerült a beilleszkedés a csapatba - akár a pályán, akár a pályán kívül?
Nagyon szimpatikus srácok jöttek eddig hozzánk a nyáron. A pályán kívüli beilleszkedés fog talán egy kicsit tovább tartani a nyelvi nehézségek miatt, de a pályán ennek nyoma sincs, hiszen ott mindenki egy nyelvet beszél - a futball nyelvét. Azonban Brachi remekül beszél angolul, úgyhogy az ő segítségével mindenki tud a spanyol játékosokkal kommunikálni, így biztos vagyok benne, hogy hamarosan a pályán kívül is sikerül a srácok beilleszkedése. Van még egy nagyon fontos dolog, ami már tavaly is jellemezte a Videotont, hogy itt egy nagyon jó közösség alakult ki. És egy jó közösségbe sokkal könnyebb beilleszkedni.

Jelent számodra bármilyen változást az, hogy csapatkapitány-helyettese lettél az ország legjobb futballcsapatának?
Nem, nem érzem úgy, hogy ezzel bármi is megváltozott volna, vagy bárminek meg kellene változnia. Nagyon jó érzés, és pozitív visszajelzés a számomra, hogy a játékostársak választottak meg csapatkapitány-helyettesnek.

Szerző: Wéninger Ákos