KÖTELES LÁSZLÓ:

"Igazi harcra, kemény ütközetre számítok"

A genkiek első számú kapusa, Köteles László úgy véli, csapatának most kell kijavítania a gyenge hétvégi bajnoki szereplést.

A Genk a hétvégén nem tudott győzni a táblázat alsóbb régiójában, pontosabban a 15., kieső helyen található Beveren ellen, ráadásul pár napja, egy edzésen elszenvedett sérülés következtében kidőlt Köteles László, a belgák első számú kapusa. Köteles 2002 és 2004 között klubunk keretének tagja volt, és  éppen az orvosi stábtól érkezett vissza, amikor interjút kértünk tőle.

Mi a legfrissebb hír? Szépen gyógyul sérülése?

Elég rossz hangulatban talál, merthogy éppen most végeztünk az ultrahangos vizsgálattal, és lehangoló az eredmény. Eddig a bedagadt lábam miatt nem lehetett pontosan megállapítani, hogy mennyire súlyos a helyzet, most azonban kiderült, hogy a belső és a külső, illetve a kötőszalagom egyaránt sérült, az Achilles-ín pedig kicsit beszakadt, így a korábban remélt csupán négy hétnyi gyógyulás helyett legalább hat vagy hét hetes pihenőre leszek ítélve.

Milyen a hangulatban várják Genkben a csütörtök esti mérkőzést?

Bár a sérülésem miatt most nem vagyok annyit a srácokkal, azt azért érzem, hogy felemás érzésekkel készülünk az Európa Liga nyitómeccsünkre. A hétvégén sajnos csak döntetlent értünk el egy olyan meccsen, amelyen kötelező lett volna a három pont megszerzése. Emiatt búslakodunk, viszont általános a megállapítás, hogy a mutatott játékkal nem volt különösebb gond. Végig jól játszottunk, számos helyzetet kialakítottunk, ha csak a nagyobb ziccereinket értékesítjük, akár hat vagy hét góllal is győzhettünk volna, most pedig itt az alkalom a javításra.

Belgiumban mennyire ismerik a Vidi, mire számítanak egy magyar csapat ellen?

Az edzőm engem is kérdezgetett, hogy miként vélekedem a Vidi játékerejéről. Mondtam neki, hogy bár személyesen egykori klubomból csak Tóth Bazsit ismerem, azzal tisztában kell lenni, hogy egy nagyon jól felkészített csapattal találkozunk. Beszéltük az öltözőben a srácokkal, hogy ezen a szinten már nincs nagy különbség, amelyik csapat idáig eljutott, az már biztos, hogy nagyon erős, szervezett. A Vidi eddigi eredményei pedig magukért beszélnek, itt Belgiumban esze ágában sincs senkinek, hogy ne vegye komolyan ezt a párharcot. Az, hogy korábban a Gentet a Vidi  4-0-val búcsúztatta el, mindenkit óvatosságra int. A nemzetközi kupák ezen szintén pedig már bármi megtörténhet, ezt éppen most bizonyította ékesen egy másik belga csapat, az Anderlecht, hiszen Juhász Roliék a Milan otthonában harcoltak ki egy döntetlent a Bajnokok Ligájában. Tudjuk, hogy egy nagyon jó Vidi érkezik hozzánk, igazi csatára, kemény ütközetre számítok. Szerintem az lesz a döntő, hogy melyik együttes lesz harcosabb, de mi itthon játsszunk, esélyesebbek vagyunk, tehát mindenképpen nyernünk kell.

(Fotó: Fifa.com)

Szerző: Gyurina Zsolt

További hírek