Henning Berg: “A győzelemhez több kell annál, amit ma mutattunk”

A két vezetőedző értékelte a Vidi-Mezőkövesd bajnokit.

Henning Berg:

“Ez egy olyan meccs volt, amelyet meg kellett volna nyernünk. Gólra kellett volna váltanunk a lehetőségeket. Arra számítottunk, hogy több helyzetünk lesz, mint a Kövesdnek, ez így is lett, de a győzelem nem sikerült. Csalódás a mai eredmény. A győzelemhez több kell annál, mint amit ma mutattunk. Sok pontrúgásunk volt az ellenfél térfelén, de ezekből nem voltunk eredményesek, ezzel elégedtlen vagyok. Vagy a beadás nem volt pontos, vagy a befejezés. Az első félidőben a jobboldali támadójáték sem úgy működött, ahogyan kellett volna, a másodikban ez javult. Asmir Suljic jól játszott, meg tudta verni egy az egyben az ellenfelét. Marko Scsepovicson talán érződött, hogy a héten mindhárom meccset végigjátszotta, normál esetben úgy érzem, belőtte volna az egyik helyzetét. De ő is keményen dolgozott, mindent megtett, amit tudott. Csapatként kellett volna még több nagy helyzetet kialakítani.”

Vezetőedzőnk Danko Lazovics eltiltásával kapcsolatban is kapott kérdést a sajtótájékoztatón.

“Danko ma nem játszhatott eltiltás miatt, természetesen a csapat egyik fontos tagjáról van szó, hiszen eddig szinte minden találkozón szerepet kapott, amióta itt van. Talán ma különbséget tehetett volna a két csapat között a pályán, de ez mind feltételes mód, nem számíthattunk rá. Úgy gondolom, hogy nélküle is meg kellett volna nyernünk a mai találkozót.”

Tomiszlav Szivics: 

"Azt gondolom, hogy megérdemeltük az egy pontot, amit elterveztünk, azt nagyjából sikerült megvalósítanunk. Kulcsmomentum volt a mai találkozón, hogy sikerült hamar kiegyenlítenünk a bekapott gól után. Szervezettek voltunk, vártunk a kontrákra, úgy gondolom, hogy ezekben jók voltunk. A meccs végén nekünk volt egy nagyobb ziccerünk, Strestik esetére gondolok, de kicsit a háta mögé jött a labda, na és persze kíváncsi vagyok majd arra is, hogy az utolsó pillanatban mi történt a tizenhatoson belül. Biztosan nagy lökést ad a csapatnak, hogy sikerült pontot szereznünk a Vidi otthonában."

A vendégek mestere arra a kérdésre, hogy mi jut eszéből arról, hogy sokan már temették csapatát, meglehetősen éles választ adott.

"A főnix madár jut erről eszembe. De amúgy a múltkor, szerdán is mondtam a sajtónak, hogy sok minden ellen nem tudok küzdeni, de állandóan jönnek az ellenségek - viszont ti sem tudtok tisztelni senkit. Évek óta harcolok kiscsapatoknál nagyok ellen, és mindig lehúztok mindent. Most is az volt, hogy pocsék forma, ilyen forma, olyan forma. Ez egy nagyon nehéz munka. Azt senki nem mondta, hogy hat sérültje volt egy kis Mezőkövesdnek. A Vidinél hiányzik egy Danko Lazovics, és megérzik. Ez tény. Mi a baj? Nem szabad becsületesen dolgozni?"

Author: Vidi.hu

Photo: vidi.hu

More news