Fölényes győzelem az első meccsen

A spanyolországi túra első felkészülési mérkőzésén 12-1 arányban győztük le a Chiclana de la Frontera együttesét.

Mivel dr. Mezey György úgy ítélte meg, hogy a pálya talaja nem túl tökéletes és esetleg sérülés is bekövetkezhet rajta, ezért Damir Milanovics kivételével mindenki egy félidőt kapott a Chiclana de la Frontera elleni találkozón. Ez alól kivétel volt Izing Martin, aki kisebb combizom fájdalmakra panaszkodott már a tegnap délutáni edzést követően, így egyáltalán nem játszott, valamint Tomas Tujvel, aki ezen a mérkőzésen nem kapott szerepet. Az első játékrészben a Sebők – Lázár, Vaskó, Milanovics, Andics – Nagy (Lencse), Sándor, Djordjic, Polonkai – Vujovics, Alves tizenegy kezdte meg a játékot, s mindjárt a 2. percben megadta a meccs alaphangját: a jobb szélen Nagy indította Vujovicsot, aki a bal oldalon érkező Polonkai elé ívelte a labdát, ő pedig kíméletlenül lőtte azt a hálóba (0-1). A gyors találat után viszonylag sokat kellett várni a második gólra, amely csak a 20. percben született meg. Ismét Vujovics adta a gólt érő passzt, ezúttal Alvesnek, aki középen elrobogva az utolsó védőt is gyönyörűen cselezte ki, majd a jobb sarokba helyezett (0-2). Öt perccel később aztán maga Vujovics is feliratkozott a góllövők sorába, mintegy 18 méterről vette be a chiclanaiak kapuját (0-3). A félidő még egy találatot hozott, egy perccel a befejezés előtt Alves a kifutó kapus mellett lőtte ki a jobb sarkot (0-4).
A második felvonásban a Bozsovics – Szolnoki, Lipták, Milanovics, Hidvégi – Gosztonyi, Farkas (Ponczók), Elek, Szakály – Vasziljevics, Nikolics összetételben folytatta csapatunk, s már a 47. percben Nikolics révén növelhettük volna az előnyünket, de csatárunk ekkor még mellé lőtt. Az 52. percben viszont érkezett Elek, s megszerezte a félidő első, egyben a mérkőzés ötödik találatát (0-5). Aztán következett Vasziljevics mesterhármasa, az 54., a 62., illetve a 67. percben volt eredményes, harmadik gólját a Gosztonyi felvágásáért megítélt büntetőből szerezte (0-8). Miközben csapatunk egyre másra dolgozta ki a helyzeteket, addig vendéglátóinknak kapura lövésük sem volt, viszont a 70. percben a játékvezető lökésért tizenegyest adott nekik, amelyet értékesítettek is, így legalább a szépítő góljukat megszerezték (1-8). Ezt követően durván kétpercenként estek az újabb gólok, először Nikolics, majd Gosztonyi, végül ismét Nikolics köszönt be (1-11). A mérkőzés utolsó momentumaként a 89. percben Elek fejelte a játékszert a hálóba (1-12).

dr. Mezey György: „Azért szeretek Spanyolországba jönni edzőtáborozni és itt a helyiek ellen mérkőzni, mert az itteniek játsszák a futballt. Mai ellenfelünk is jól képzett, technikás játékosokból álló, kulturált csapat volt. Az eredmény nem annyira számít, inkább az tetszett, hogy az utazás és a tegnapi két edzés ellenére is nagyon jól mozogtak a fiúk a pályán. Ugyanakkor jól kijöttek bizonyos hibák, így mindenképpen lehet építeni a mai mérkőzés tanulságaira. Örülök annak is, hogy a játékosaim komolyan vették a mérkőzést, Elek Ákos még az utolsó pillanatban is úgy sprintelt vissza, hogy azt tanítani lehetne.”

A csapat holnap délelőtt edzéssel, majd délután tengerparti mozgással folytatja a programot.

More news