ELLENFÉL-LES

A dobogóért küzdő Honvédhoz látogatunk szombaton

A fővárosi együttes az első tavaszi bajnokiján kikapott az FTC otthonában.

A sikeres tavaszi nyitányt követően folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei, csapatunk a 21. fordulóban a bajnoki címvédő Honvéd együtteséhez látogat.

A kispestiek 20 mérkőzés után az 5. helyen állnak a tabellán, összesen 28 pontot gyűjtöttek. Az első 2018-as bajnoki játéknapon az első játékrészben vezetéshez jutottak a Ferencváros otthonában, de a zöld-fehérek később fordítani tudtak és 3-1-re elhúztak. A Honvéd ekkor Eppel góljával közelített, majd Lanzafame büntetőjével egyenlíthetett volna, de ez kimaradt és végül 5-2-re győzött a bajnoki éllovas. A Magyar Kupában szintén érdekelt a kispesti gárda: a Siófok ellen már 2-0-ra vezettek, ám 2-2 lett a végeredmény. Az eredetileg február 28-ra kitűzött visszavágót az időjárási körülmények miatt elhalasztották.

A vörös-feketék keretének értékét 7,2 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.de portál, ez az 5. legmagasabb az NB I-ben. Legértékesebb játékosuk magasan Davide Lanzafame (1,2 millió euró), akit a magyar válogatott Eppel Márton (650 ezer euró) és a Bobál Dávid-Gazdag Dániel duó (450-450 ezer euró) követ. A keret tagja még a szintén válogatott Gróf Dávid-Heffler Tibor páros is.

A góllövőlistán a 2. és 6. helyen áll Honvéd-labdarúgó: a tavalyi gólkirály Eppel Márton áll hátrébb 9 találatával, míg Davide Lanzafame 11-nél jár a 2017-18-as szezonban.

A télen kisebb játékosmozgás zajlott csak a fővárosiaknál. Tomas Kosút Lengyelországból, Tonci Kukoc Bosznia és Hercegovinából, korábbi játékosunk, a már említett Heffler (az ő neve mellett a szintén egykori Vidi-játékos Pölöskei Zsolt is ismerős lehet drukkereinknek) pedig Ceglédről került Kispestre, miközben Laczkó Zsolt és Villám Balázs szolgálatait köszönték meg. A második csapatuktól felkerült Májer Milán a Ferencváros elleni találkozón már a kispadon ült, de nem kapott lehetőséget. Baráth Botond viszont játszott és begyűjtötte ötödik sárga lapját, így ellenünk nem léphet pályára.

Author: Guber Péter

Photo: vidi.hu

More news