Vidi II - vereség a Pápa otthonában

A hazaiak egygólos előnyét még kiegyenlítettük, de később még kétszer betaláltak. Pápai Kristóf agyrázkódást szenvedett a meccsen, de már jobban van szerencsére.

Az NB III-as bajnokság utolsó előtti fordulójában a Vidi II a Pápai Perutz FC vendégeként lépett pályára pénteken 18 órakor. Mindenekelőtt klubunk köszönettel tartozik a hazaiaknak, ugyanis a találkozót eredetileg vasárnap kora estére sorsolta ki az MLSZ, de mivel aznap játszik sorsdöntő bajnokit első csapatunk is a Honvéd ellen, így azzal a kérelemmel fordultunk a pápaiakhoz, hogy vasárnap helyett pénteken mérkőzzünk meg egymással, hiszen a Vidi II szakmai stábja, valamint a fiatal játékosok is a helyszínen szeretnének szurkolni vasárnap este a Vidinek. A pápai vezetők pedig azonnal rábólintottak a kért új időpontra.

Első csapatunk keretéből ezúttal Hársfalvi Andrásra számíthatott Tímár Krisztián. Három meghatározó NB III-as kerettag sem lehetett viszont ott Pápán, hiszen Molnár Dominik, Galacs Erik és Torvund Alexander is Kínában vesz részt a Panda Kupán a magyar U19-es válogatott tagjaként. Második csapatunk vezetőedzője így a megszokottnál is fiatalabb csapatot állított csatasorba, négy olyan játékossal a keretben, akiknek ez volt az első NB III-as bajnokijuk.

Nem kezdtünk megilletődötten, és bár a rutinosabb hazaiak birtokolták többet a labdát, a vezető gólt a 18. percben csupán büntetőből tudták megszerezni. Egy keresztben átlőtt labda a földről Róka kezére pattant a 16-osunkon belül, amiért a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A labda mögé a góllövőlistát 18 góllal vezető Szabó állt, és magabiztosan értékesítette a 11-est, nagy lépést téve ezzel a gólkirályi cím felé (1-0). A folytatásban akadt helyzet mindkét kapu előtt, de újabb gólt nem láthattak a nézők az első félidőben. A 35. percben viszont történt egy súlyosnak tűnő sérülés. Pápai Kristóf ütközött a levegőben a hazaiak játékosával, és a szerencsétlen földre érkezést követően agyrázkódást szenvedett a 7-es mezben szereplő futballistánk, akit mentővel kellett a pápai kórházba szállítani, onnan pedig csak szombat délelőtt engedték haza. Szerencsére Kristóf már jobban van, de néhány napot még pihenéssel kell töltenie otthonában.

A második félidő 56. percében a sérülést szenvedő játékosunk helyére csereként pályára lépő Horváth harcolt ki büntetőt, melyet csapatkapitányunk, Lőrincz Attila higgadtan értékesített (1-1). Nem örülhettünk azonban sokáig, ugyanis a 60. percben egy jobb oldali beadást Szedlacsek fejelt 7 méterről védhetetlenül a kapunkba (2-1). Tíz perccel a találkozó vége előtt Takács kapta meg a második sárga lapját, így 10 emberrel fejeztük be a mérkőzést. A 3-1-es végeredményt a 86. percben Jurik Patrik állította be.

Második csapatunk jövő héten vasárnap 17.30-kor az Érdi VSE ellen játssza a szezon utolsó bajnokiját a Sóstói Stadionban.

Tímár Krisztián: "Összességében nem vagyok elégedetlen a srácok teljesítményével. A megszokottnál is fiatalabb csapattal léptünk pályára, és a látottak alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna. Pápai Kristófnak ezúton is minél előbbi teljes felépülést kívánok!"

 

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news