Vidi II - a 93. percben mentett pontot az Andráshida Sóstón

A vendégek az utolsó negyedórában két büntetőt is rúghattak.

Második csapatunk utoljára még március elején, a Gyirmót II ellen tudott NB III-as bajnoki mérkőzést nyerni, azóta 5 vereség és egy döntetlen (igaz az a listavezető Kaposvár ellen) a Vidi II mérlege. Vasárnap késő délután a dobogóért küzdő, jelenleg a negyedik helyen álló Andráshida látogatott Sóstóra. Tímár Krisztián vezetőedző ezúttal Hársfalvi, Bolla, Mocsi, Tóth, Réti és Hadzic játékára számíthatott az NB I-es keretből.

Nagyon jól kezdtük a meccset, gyakorlatilag az első félidő nagy részében a vendégek térfelén pattogott a labda. A 22. percben Pápai mellel nagyon szépen tette maga elé a játékszert, majd éles szögből a hosszúba próbálta azt tekerni, de az utolsó pillanatban egy becsúszó vendég védő blokkolni tudott. Négy perccel később Hadzic előtt is adódott egy ziccer, de fiatal támadónk lövése elsuhant a jobb kapufa mellett. A folytatásban pontrúgásokból is több veszélyes helyzetet alakítottunk ki, ám gól nem született ebben a játékrészben.

A második félidőből 20 perc telt el, amikor Bolla remek labdával hozta ziccerbe Pápait, aki 16 méterről nagyon szép kapufás gólt lőtt (1-0). Csapatunk sokat tett azért, hogy megőrizze egygólos előnyét, de a 82. percben úgy tűnt, hiába, hiszen Molnár mellett földre került egy andráshidai játékos, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Hársfalvi azonban hatalmas bravúrral védeni tudott, maradt tehát az 1-0!

Már bőven a ráadás perceiben jártunk, amikor egy szöglet után kifejelt labdát Galacs pöckölt el a 16-osunkon belül, pont akkor, amikor odaért a vendégek támadója, aki elesett – a spori pedig mindenki legnagyobb meglepetésére újabb tizenegyest ítélt a vendégcsapatnak. A labda mögé Major Máté állt, és bár a jobb sarok irányába tartó lövésbe Hársfalvi még bele tudott ütni, ezt az erős lövést már nem védhette, így végül egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

Jövő hét vasárnap délután a Szabadkikötő otthonába látogat Tímár Krisztián együttese.

TÍMÁR KRISZTIÁN: „Jó mérkőzést játszottunk, szinte végig nagy fölényben futballoztunk. Nagyon sok helyzetet sikerült kialakítanunk, ám ezekből csak egyet tudtunk gólra váltani. A mérkőzés 93. percében ellenfelünk elég nagy hátszéllel tudta döntetlenre menteni a meccset. Fiatal játékosaim jó úton járnak, és ezen az úton kell tovább haladnunk.”

 

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news