Torghelle Sándor: “Senki ellen nem szabad feltartott kézzel pályára lépni”

Csapatunk egyik másodedzőjével beszélgettünk a szerda esti Németország-Magyarország mérkőzés előtt.

Ha valaki tudja, mi a legjobb recept a német válogatott legyőzéséhez Magyarországon, az nem más, mint Torghelle Sándor, aki 11 válogatott góljából kettőt is a németek ellen szerzett, ráadásul a legendás Oliver Kahn kapujába köszönt be. Mint tudjátok, Sanyi jelenleg csapatunk másodedzőjeként dolgozik, így a kedd délelőtti edzést követően megkértük egy kis múltidézésre.

“Úgy érkeztünk meg Kaiserslauternbe, hogy az akkori válogatott magjából nagyon sokan hiányoztak. Volt, aki sérült volt, olyan is volt, akit a klubja nem engedett el, így idézőjelesen “bé” csapattal futottunk neki a Németország elleni meccsnek. Nem volt veszítenivalónk, telt ház előtt játszhattunk és meg akartuk mutatni, hogy mi is tudunk futballozni. Azt hiszem, talán az volt annak a meccsnek a tanulsága, hogy nem szabad senki ellen feltartott kézzel a pályára lépni. A 2003/2004-es szezon végén már volt pár megkeresés irányomban, de a németek elleni meccs még több kaput kinyitott. Ha nincs az a két találat, nem hiszem, hogy a Premier League-be tudtam volna igazolni, akármennyi gólt is szerzek az NB I-ben. De akkor a sok munka beérett, és azon a meccsen a szerencse is mellénk állt, nekem is minden összejött. Annyiban kicsit hasonló a helyzet, hogy veszítenivalója most is csak Németországnak van, a magyar válogatottnak pedig minden energiáját mozgósítania kell szerda este.”

Amikor éppen nem az edzőpályán, vagy a konditeremben van a csapat, természetesen mindenki kiemelt figyelemmel követi az Európa-bajnokság mérkőzéseit az edzőtáborban is - nem lesz ez másképp szerda este sem.

“Fityó posztjából adódóan ritkán kerül ekkora helyzetbe, de most ott volt és higgadtan bapasszolta a labdát Lloris mellett, gratulálok neki innen is! Az látható, hogy nagyon egységes a válogatott, a németek ellen is ugyanúgy kell játszani, ahogyan eddig az Eb-n. A védekezésre nyilván nagyon oda kell figyelnünk, hiszen világsztárok játszanak ezúttal is a másik oldalon. Az edzőtáborból is nagyon szurkolunk a Vidi-játékosoknak és természetesen az egész válogatottnak szerda este!”

Author: molfehervarfc.hu

Photo: molfehervarfc.hu

More news