ELLENFÉL-LES

Szombaton az MTK otthonába látogatunk

A fővárosi kék-fehérek a tabella 9. helyéről várják a mérkőzést.

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában, 2021-ben az utolsó idegenbeli mérkőzésünkön MTK Budapest - MOL Fehérvár FC találkozót rendeznek szombaton 19:30-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ebben a szezonban másodszor mérkőzünk meg a fővárosi kék-fehérekkel, augusztusban hazai pályán Kodro duplájával 2-1-es győzelmet arattunk.

Az MTK 14 forduló után a tabella 9. helyén áll. 4 győzelem, 3 döntetlen és 8 vereség a mérlegük, a szezonban eddig 12 gólt szereztek (a mezőnyben a legkevesebbet) és 25-öt kaptak. Házi góllövőlistájukat az észak-macedón támadó, Bojan Miovski vezeti 6 góllal, őt a román Gheorghe Grozav követi 4-gyel, Kovácsréti Márk és Vancsa Zalán pedig 1-1 alkalommal volt eredményes.

Szombati ellenfelünk a szezonban már kétszer is edzőt váltott: az olasz Giovanni Costantinót a 8. fordulóban, Zalaegerszegen elszenvedett vereség után menesztették, ezt követően négy bajnokin megbízott vezetőedzőként Teodoru Vaszilisz irányította az MTK-t. Őt csapatunk korábbi szakvezetője, Márton Gábor követte, aki vasárnap, az Újpest ellen szerezte meg első győzelmét a kék-fehérek kispadján.

A MOL Magyar Kupában már nincs versenyben az MTK: a Sényő elleni 7-0-s siker után a Kisvárda 4-1-es győzelmével, a legjobb 32 között állította meg őket.

Author: Óházy Bálint

Photo: molfehervarfc.hu

More news