Oláh Gábor vezeti a Szolnoki MÁV elleni meccsünket

Nem csak az ellenfél lesz „újonc” a Videoton számára, a meccs játékvezetője, Oláh Gábor sem dirigált még csapatunknak NB I-es meccset.

A szigetszentmiklósi illetőségű, civilben a Büntetés Végrehajtás főreferenseként dolgozó, 31 éves Oláh Gábor 1999 óta játékvezető.2005-óta az országos keret tagja. 2010 tavaszán került be a legjobbak közé, az NB I-es keretbe, első élvonalbeli mérkőzése március 13-án, az MTK-Szombathelyi Haladás találkozó volt. A legutóbbi bajnokságban még további két meccset vezetett, most ősszel viszont már két feladatot (Győri ETO-Siófok, és Paks-ZTE) kapott. Hatodik NB I-es mérkőzése lesz a Videoton-Szolnoki MÁV.
A Vidivel a legutóbbi szezonban háromszor „találkozott”: tavaly augusztusban a Pápa-Vidi, illetve decemberben a Vidi-Pápa Ligakupa-meccs bírója volt, szeptemberben pedig a Vidi II – Hévíz meccset dirigálta. Negyedik játékvezetőként ügyködött a tavaly augusztusi, zártkapus, Videoton-Diósgyőr mérkőzésen.
Pályafutásom első nagy mérföldköve a megyei keretbe való 2000-es besorolásom, a második pedig a 2002-es NB III-as felkerülésem volt. A nagy ugrás 2005 nyarán következett be, amikor utánpótlás játékvezetőként – a teljes megyei vezetés, a kollégák és Szabó János segítő támogatását magam mögött tudva – felkerültem az országos keretbe. Ehhez természetesen sok szerencsére, és főként az engem körülvevő közeg - a család, a feleségem, a munkahely – támogatására is szükség volt. Büszkeséggel tölt el az is, hogy mind közvetlen vezetőim, mind pedig a büntetés-végrehajtási szervezet vezetői is figyelemmel kísérik pályafutásomat, rendszeresen érdeklődnek a hétvégi mérkőzések történéseiről, ez jólesik, és a mai világban nagyon fontos. Munkám és a játékvezető tevékenységem között annyiban vonható párhuzam, hogy mindkét esetben nagyon nagy szerepe van a pedagógiának, az emberekkel való bánásmódnak, a szabályok betartása mellett a közös hang megtalálásának, ám amennyiben az nem megy, akkor természetesen az arányos fegyelmezési módszerek megválasztásának. Mindig arra törekedtem mind a játéktéren, mind pedig a munkám során, hogy utóbbi csak a szükséges esetekben, és lehetőleg arányosan kapjon főszerepet – nyilatkozta tavasszal a focibiro.hu internetes oldalnak.
Oláh Gábor asszisztensei Butkai Zsolt és Márton Zsolt lesznek.

More news