INTERJÚ

Nikolics: "Tavasszal nem hibázhatunk egyszer sem!"

Válogatott támadónk értékelte a felkészülési időszakot, elmondta, mit vár a tavaszi szezontól és a Kaposvár elleni meccstől, valamint milyennek látja a válogatott esélyeit az Eb-selejtezőben.

- Egy nagyon hosszú felkészülési időszak végéhez érkeztünk el, szerdán pedig hazai környezetben játsszátok első 2014-es tétmérkőzéseteket. Milyen találkozóra számítasz a Kaposvár ellen?

Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, nem csak én, hanem már mindenki nagyon várja a tavaszi idény kezdetét. Természetesen tudjuk, hogy nagyon jó fél szezont kell produkálnunk, a felkészülést is ennek tudatában csináltuk végig. Úgy gondolom, sikeres két edzőtábor van mögöttünk, nagyon komoly ellenfelek ellen játszottunk jó iramú, élvezetes mérkőzéseket. Az első időszakban a Miszter ki akarta próbálni, hogy miként reagálunk a meccseken akkor, ha közvetlenül a mérkőzések előtt nagyobb terhelést kapunk. Ezért az első edzőtábor sokkal intenzívebb, ezáltal pedig sokkal fárasztóbb is volt, azonban nagyon jó fizikai állapotba került mindenki. A második edzőtáborban pedig az edzéseken is a meccsszituációk gyakorlásán volt a hangsúly. Tavasszal a bajnokságra és a Ligakupára kell fókuszálnunk, mindkettőt nagyon komolyan vesszük, és mindkettőt meg akarjuk nyerni. Nagyon várom már a Kaposvár elleni meccset, mindenképp győzelemmel szeretnénk bemutatkozni idén a szurkolóink előtt.

- Kaposváron szinte a fél csapat kicserélődött, ráadásul új edzőjük is van. Mit gondolsz, előny lehet mindez számunkra, hiszen még nincsenek úgy összeszokva, vagy megnehezíti a dolgunkat mindez, mert nem tudjuk, mire is számíthatunk a megújult Rákóczitól?

A Kaposvár számára szerintem a legfontosabb az lesz, hogy bent maradjanak az NB I-ben. Ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy szerdán nem feltartott kézzel fognak Székesfehérvárra jönni. Úgy gondolom, számukra is fontos, hogy sikeresen kezdjék a 2014-es évet, hiszen egy jó eredmény önbizalmat adhat nekik. Éppen ezért egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre. Az igaz, hogy ahhoz idő kell, hogy az új játékosok megismerjék egymást és az edzőjüket is. Az összeszokottság tehát mindenképp mellettünk szól. Mi azonban nem foglalkozunk az ellenféllel, tiszteljük őket, és ahogy eddig sem becsültünk le egyetlen csapatot sem, most sem tesszük ezt. Azonban mi magunkkal kell, hogy foglalkozzunk. A saját játékunkat kell játszanunk, és a mi akaratunkat kell rákényszeríteni az ellenfélre. De ez nem csak a Kaposvár elleni Ligakupa-meccsre igaz, hanem az összes tavaszi meccsünkre. Nem szabad egyetlen alkalommal sem hibáznunk!

- Remekül kezdődött számodra ez az év, futószalagon termelted a gólokat a felkészülési mérkőzéseken igen komoly csapatok ellen. Nyilván szeretnéd átmenteni ezt a formádat a bajnokságban is.

Valóban most én is úgy érzem, hogy nagyon jó állapotban vagyok. Szerencsére a gólok is jöttek, ez egy csatár számára mindig nagyon fontos, de a legfontosabb az, hogy a csapat szerepeljen sikeresen. Ha ehhez én góllal vagy gólokkal járulhatok hozzá, az már csak hab a tortán.

- Ismét részt vettél a válogatott összetartásán, ráadásul most már ismertek az ellenfeleink az Eb-selejtezőn. Mi a véleményed, milyenek a válogatott esélyei?

Úgy gondolom, ezúttal a szerencse mellettünk állt, hiszen nehezen képzelhető el ennél jobb sorsolás számunkra. Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy zsebben van a továbbjutás, hiszen így is nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk. De úgy gondolom, most igen komoly esélyünk van arra, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Nem szabad lebecsülni senkit. A görögök rendszeresen részt vesznek nagy tornákon, a románok is erősek, és az észak-íreket valamint a finneket sem szabad lebecsülni. Ez egy kiegyensúlyozott csoport, amelyben mindenkinek esélye van a továbbjutásra. A szövetségi kapitány által bevezetett válogatott összetartásokat nagyon hasznosnak ítélem, hiszen sokat tudunk közösen készülni, jobban megismerjük egymást, és azt is, hogy mit is vár el tőlünk a kapitány. A legfontosabb, hogy szívvel-lélekkel kell játszanunk minden mérkőzésen, hinni kell abban, hogy képesek vagyunk győzni. Ha ilyen felfogásban lépünk pályára minden alkalommal, akkor ott leszünk a 2016-os Eb-n.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news