NB II - Tovább szárnyal Hartyáni Gábor csapata

Veszprémben, Lencse és Gyurcsó góljaival 2-0-ra nyert a végig fölényben futballozó Vidi II.

Ahogy azt a pénteki beharangozóban már megírtuk, a Veszprém az NB I-ben csupán egy alkalommal tudta legyőzni a Videotont. Számunkra ennek azért van most jelentősége, mert a Videoton kispadján akkor Hartyáni Gábor ült, és 18 évvel később a Vidi II-vel vághatott vissza az akkori vereségért a rutinos vezetőedző.
Szombaton kora délután, Veszprém utcái Vidis nótáktól voltak hangosak, köszönhetően azoknak a lelkes fiatal Vidi szurkolóknak, akik kihasználták az NB I bajnoki szünetet, valamint a két város közelségét és ellátogattak a Veszprém - Vidi II NB II-es bajnoki mérkőzésre és teremtettek nagyszerű hangulatot az RBC szurkolói csoportjához tartozó fiatalok. A hazai oldalon is megjelent egy maroknyi szurkolócsoport, akik lelkesen szurkoltak a veszprémieknek. Egyébként sem lehetett panasz a hangulatra, hiszen közel 400 néző látogatott ki a Városi Stadionba és bizony ennyi néző előtt a játékosoknak kutya kötelességűk volt jó mérkőzést játszani. A két csapat nem is okozott csalódást, felváltva alakultak ki helyzetek a kapuk előtt. A gólra azonban a félidő végéig kellett várni, ekkor Lencse harcolt ki egy büntetőt, amit aztán nagyon higgadtan értékesített is, így fehérvári előnnyel vonult a két csapat az öltözőkbe. A második félidőt ott folytatták a játékosok, ahol az elsőt abbahagyták, azaz rengeteg helyzet alakult ki a hazai kapu előtt. Gyurcsó, Móri és Lencse is gólt lőhetett volna a második félidő első 5 percében. A szurkolókra sem lehetett panasz, továbbra is mindkét tábor lelkesen bíztatta saját csapatát.
A félidő közepén többször is hangosan skandálták a hazai "B" közép tagjai, hogy "GÓLT, GÓLT, GÓLT! GÓLT AKARUNK!" Arra azonban nem gondoltak a lelkes veszprémi drukkerek, hogy "követelésüket" Gyurcsó váltja gólra. Egy gyönyörű akció végén, Lencse adott forintos labdát Gyurcsónak, aki élt is a lehetőséggel és beállította a végeredményt. A mérkőzés krónikájához tartozik még egy kiállítás, a második félidőben durván játszó Tatai először Szolnokit rúgta fel, majd 10 perccel később Fejest is megrúgta a hazai játékos. A két szabálytalanság külön-külön is megért volna egy-egy piros lapot, a játékvezető azonban két sárgát adott a hazai játékosnak. Összességében, teljesen megérdemelt győzelmet szerzett a Vidi II, mely továbbra is fantasztikusan szerepel az NB II Nyugati-csoportjában, Hartyáni Gábornak pedig sikerült visszavágnia a Veszprémnek a 18 évvel ezelőtti vereségért.

Az MKB Veszprém vezetőinek sportszerűségét dicséri, hogy 5 jegyet ajándékoztak a Vidinek a szombat esti MKB Veszprém - Montpellier férfi kézilabda BL mérkőzésre, így 5 játékosunk nem utazott haza a csapattal, hanem a veszprémi Aréna felé vették az irányt, és a helyszínen tekintik meg az összecsapást.

A részletekért olvassa el ONLINE közvetítésünket

Hartyáni Gábor:
Örülök a győzelemnek, rengeteg helyzetet dolgozott ki a csapat ezen a mérkőzésen, úgyhogy akár nagyobb arányú győzelmet is szerezhettünk volna, de természetesen a 3 pont a legfontosabb.
Lencse és Szakály is jó teljesítményt nyújtottak elől, Milanovic pedig hiba nélkül látta el feladatát a védelem tengelyében, de az egész csapat dicséretet érdemel.

Author: Wéninger Ákos

More news