FTC - VIDEOTON FC 0-1 (0-1)

Egygólos előnyt szereztük a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén

Ami 2015-ben ötből egyszer sem sikerült, az 2016-ban elsőre megvan - legyőztük a Fradit!

Egyáltalán nem várt könnyű mérkőzés szerda este csapatunkra, hiszen a bajnokságot toronymagasan vezető FTC otthonába látogattunk, ahol ebben a bajnoki szezonban eddig csak egy csapatnak sikerült nyernie, az Újpest az utolsó fordulóban verte meg 1-0-ra a Ferencvárost tavaly decemberben. Ráadásul 2015-ben öt alkalommal is megmérkőztünk a zöld-fehérekkel, és mind az ötször alulmaradtunk velük szemben. Tovább nehezítette Horváth Ferenc dolgát az is, hogy több alapemberére sem számíthatott sérülés miatt.

Óvatosan kezdték a találkozót a csapatok, ami nem is csoda, hiszen nem egy mérkőzésen, hanem - minimum - 180 perc alatt dől el a továbbjutás sorsa. Az első 6 perc eseménytelenül telt el, a 7. percben azonban Radó cselezgetett a 16-osunk előterében, majd Vargát hozta játékba, aki éles szögből lőtt nagy erővel kapura, Danilovics bravúrral védett. A 25. percben egy távoli Gera lövést, a 41. percben pedig az első nagy Vidi-helyzetet jegyezhettük fel. Ekkor Nego iramodott meg a jobb szélen, majd középre adott, Feczesin pedig kapásból, szép mozdulattal lőtt kapura, Dibusz nagyot védett. A sarokrúgást követően még sikerült a zöld-fehéreknek felszabadítaniuk, a labda a mi térfelünkön helyezkedő Pátkaihoz került, aki egyből visszarúgta azt a hazai 16-os környékére, a játékszer pedig a habozó ferencvárosi védők feje fölött eljutott Feczesinhez, ő pedig 16 méterről átfejelte azt a kapujából jócskán kint álló Dibusz feje fölött (0-1). Ez volt a Vidi történetének első gólja az FTC új stadionjában, a Groupama Arénában. Egy perccel később egyenlíthetett volna az FTC, azonban Lamah kecsegtető helyzetben hibázott.

A második félidőből 10 perc telt el, amikor Haraszti szépen hozta el a labdát a bal szélen, beadása tökéletes volt a hosszún érkező Suljicnak, azonban gólhelyzetben lelopták a lábáról a labdát. A 65. percben Feczesin talált ismét a hazai kapuba, a partjelző viszont lest jelzett Fejes passzát követően, így maradt a 0-1. A 71. percben Haraszti ígéretes helyről tekert kapu fölé egy szabadrúgást.

A találkozó hátralévő részében újabb gólhelyzetet már nem láthattunk, csapatunk nagyon taktikus futballt mutatott be ezen az estén, és egygólos előnyből várhatja a visszavágót, amit március 2-án rendeznek meg Felcsúton. De a következő Vidi-meccsre nem kell ennyit várni, hiszen szombaton ismét a fővárosba látogatunk, a tabellán második helyen álló Újpest otthonában lépünk pályára a bajnokságban.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news