VIDI -BASEL

Cseh spori vezeti a Basel elleni mérkőzésünket

Miroslav Zelinka 31 éves, 2011 óta tagja a FIFA-keretnek. A csütörtöki mindössze az ötödik nemzetközi meccse lesz.

Zelinka már vezetett egy meccset az idei Európa Liga csoportkörben, a Dnipro - PSV találkozót, melyen az ukrán csapat 2–0-ra győzött. Magyar csapatnak, illetve a válogatottnak még nem dirigált.

Segítői Ondrej Pelikán és Ivo Nadvornik lesznek. A kispadoknál Patrik Filipek, az alapvonalnál Radek Matejek és Jan Jilek működik közre. A cseh játékvezetők munkáját a spanyol Luis Medina Cantalejo ellenőrzi.

A pepsifoci.hu arról is beszámolt a játékvezetővel kapcsolatban, hogy a román szövetség felkérésére ő dirigált a Rapid és a Steaua derbijét a bajnokságban. Ebben nem volt sok köszönet, hiszen a román közvélemény meglehetősen ellenségesen fogadta azt, hogy külföldi játékvezetőre bízták a nagy rangadót. A sajtó botrányosnak tartotta, hogy egy zöldfülű "junior-bíró" vezeti a meccset, volt olyan portál is, amely azt is kifogásolta és kiemelte, hogy Zelinka profiljához még fotót sem sikerült rakni a worldreferee.com adatbázisában, csak egy síp szerepelt ott illusztrációként.

Romániában tehát nem zárták a szívükbe a csütörtöki EL-meccsünk cseh bíróját, otthon viszont nagyra tartják a fiatal játékvezetőt. A februári Hradec Kralové-Sparta Praha (1-0) bajnokit követően például egyenesen a legjobb cseh játékvezetőnek titulálták.

"Miroslav Zelinka igazi karakter, a viselkedése, természetessége, és mindenekelőtt a döntéseinek minősége is ezt mutatta. Tökéletesen az irányítása alatt tartotta a 90 percet, akkor adott lapot, amikor kellett, kiválóan vezetett. Persze még várnia kell, türelmesnek kell lennie, hiszen öt éve még a harmadosztályban sípolt, igaz, ennyi idő alatt máris eljutott a nemzetközi porondig" – írta akkor a Futbalovy Magazin.

Author: Wéninger Ákos

More news