MAGYAR KUPA

Az FC Dabas lesz az ellenfelünk a Magyar Kupában

A legjobb 32 közé jutásért idegenben lépünk pályára, a párharc egy meccsen dől el.

Szeptember 22-én a Magyar Labdarúgó Szövetség kisorsolta a Magyar Kupa 7. fordulójának párosításait. A legjobb 32 közé jutásért az NB III-as FC Dabassal játszunk majd. A párharcra idegenben kerül sor október 24-én, 13.30-tól. A továbbjutás egy meccsen dől el.

Az ellenfélről

A dabasi labdarúgóklub egyelőre vár arra, hogy története során első ízben feljusson az élvonalba, de a másodosztályú szereplés kétszer már sikerült nekik - ráadásul az egyik épp arra az idényre esett, amikor a Vidi "rekordhalmozó" szezonját töltötte az akkor NB I-nek hívott második vonalban.

A Pest megyei I. osztályból 1989-90-ben sikerült "kitörniük", ekkor zsinórban négy idényt töltöttek az NB III-ban, ám 1993-99 között újra a megye I-ben viaskodtak. Még az 1999-2000-es idényt is ebben a bajnokságban kezdték, de 2000. március 26-án a hazai mérkőzéseit egyébként is Dabason rendező Érdi Sport eladta NB I-es (akkor ez a második vonalat jelentette) indulási jogát, a Diego FC Dabas pedig három osztályt ugorva felkerült a félprofi ligába. Mivel a Vidi az első őszi és első tavaszi meccsét (1-0 Csató góljával, majd 2-0 Lendvai duplájával) is az Érd ellen játszotta - utóbbit március 12-én -, ezért Dabas név alatt valójában nem csaptunk össze velük.

A szezon végén a klub búcsúzott az osztálytól (17. helyen zárt a 20-ból) és legközelebb csak a 2003-04-es idényben bukkant fel újra az NB II-ben, amikor viszont ismét megmérkőztünk velük, igaz, ezúttal csak felkészülési találkozókon. Az első meccsre 2003 júliusában került sor és a későbbi NB I-es gólkirály Medved találata jelentette a különbséget, míg 2004. január 27-én, téli felkészülésünk nyitányaként 1-1-es döntetlenre végeztünk - Hercegfalvi gólját korábbi csatárunk, Gyurováth egyenlítette ki.

A Dabas 17. helyével ebben az idényben is kiesett, azóta pedig talán a legstabilabb NB III-as csapatként folyamatosan a harmadosztály mezőnyének tagjai, 2005-2013 között az Alföld csoportban, azóta pedig a Közép csoportban. Ezen időszak alatt a Vidi II meccselt velük négyszer is, melyből két győzelem és két döntetlen a mérlegünk. 2015 májusában egy 3-1-es siker során Havasi Dániel, a korábbi Vidi- és Mohács-játékos Havasi Lajos - akivel a szerdai MK-összecsapás előtt a vidi.hu-n interjút készítettünk - fia mesterhármast ért el.

A Pest megyei együttes jelen pillanatban 11. helyen áll a bajnokságban, szombaton pedig a Fejér megyei Iváncsával mérkőzik. Keretükben két korábbi Vidi II-játékos is szerepel. Sárközi Norbert 2009-10-ben, majd 2011-13 között volt második csapatunk labdarúgója; Zsolnai Róbert pedig 2012 nyarától 2014 februárjáig erősítette klubunkat. Ami az NB I-es múlttal is rendelkező futballistákat illeti, a korábbi ferencvárosi Fitos László és Csepregi Richárd, az egykori Vasas- és Szolnok-játékos Mundi Roland, a Kaposvárral első osztályú Földes Milán, az egykori újpesti Erős Ronald, a korábbi váci Makrai László, valamint a 2007-10 között honvédes Fritz Attila áll az FC Dabas alkalmazásában.

További érdekesebb párosítások:

Kisvárda - FTC
Gödöllő - Újpest FC
Dunaújváros - Vasas
Eger - Puskás Akadémia FC
Budaörs - Budapest Honvéd
 

Author: Vidi.hu

More news