10-0-ra nyertünk bajnoki mérkőzést!

A Videoton FC-Puskás A. U16 gólfesztivált rendezett Kaposváron, csapatunk egy tízest vágott idegenben!


Ősszel négy nullára győztünk, így egészséges önbizalommal mehetett csapatunk a „visszavágóra”. Az első félidőben kóstolgatták egymást a csapatok, és egészen a 26. percig kellett az első gólunkra várni, ekkor Makrai Gábor talált be Bogdán Benjámin kapujába. A játékrész vége előtt három perccel aztán ismét Makrai volt eredményes, így kétgólos, magabiztos vezetéssel mehettünk pihenőre. Az 50. perctől beindult a henger, és negyven perc alatt nyolcszor találtunk be úgy, hogy ebből hármatt Bogdán kapott. Ezután lecserélte őt edzője, Major Gábor, ám a helyére beállt Kiss Ferenc sem úszta meg, ő is kapott ötöt. Molnár Tamás, és Nagy Máté kétszer, míg Pintér Bence, Hegedűs Róbert, Cseri Richárd, és Mészáros Dávid egyszer iratkozott fel a gólszerzők közé.

Cseh András, a Videoton FC-Puskás Akadémia U16 edzője: Az első félidő egy kicsit nehéznek bizonyult, mert akkor még volt tartása az ellenfélnek is, és nagyon lelkesen játszottak. A második félidő elején 3-0 után már feladták, és kis túlzással már akkor rúgtunk gólt, amikor akartunk. Felszabadultan játszottunk, a helyzeteket is jó hatékonysággal használtuk ki, egyáltalán nem túlzott a gólkülönbség. Ha előző héten a Honvéd elleni rangadó lőttünk volna ezek közül egy-két gólt, akkor talán a rangadó is másképp alakul.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.


A két csapat őszi mérkőzésén csapatunk volt a jobb, a négy-egyes győzelem után szinte kötelező volt a három pont begyűjtése Kaposvárott is. Nem kezdődött rosszul, hiszen rögtön az elején Barcsay Márk büntetőt rúghatott, más kérdés, hogy ezt ki is hagyta. Majd a 32. percben Tóth László lépett ki, őt is elütötték, ismét 11-eshez jutottunk. Teljesen jogos volt a játékvezető ítélete, és ezt Barcsay már értékesítette. Majd a 39. percben egyenlítettek a vendéglátók, akik akkor jutottak el másodszor a kapunkig. Egy lecsorgó labdát lőtt kapura 18 méterről Szolomayer Milán, a labda a lábak között talált utat Kara Dániel kapujába. A szünet után alig telt el három perc, amikor Kovács Attila szlalomozott be a védők között a kapunk elé, lövése, pedig utat talált a hálóba. Ezzel már vezetett a Kaposvár, szerencsére sikerültek a cseréink, és játékban is többet nyújtottunk, így az 55. percben újra egyenlő volt az állás. Ekkor Zimmermann Zoltán egy szép kényszerítőzés után talált be. Attól kezdve felbillent a pálya, de kimaradtak a helyzetek. A 82. percben egy jobb oldali beadás kipattant a hazaiak kapusáról, ezt Menyhért Ádám a rövid sarokba lőtte. Így Menyhért a két gárda mindkét találkozóján eredményesnek bizonyult.

Dajka László, a Videoton FC-Puskás Akadémia U18 edzője: Egy kicsit tompán játszottunk a 22 fokos melegben, és bár végig irányítottuk a játékot, sok helyzetet elügyetlenkedtünk, saját magunknak tettük szorossá a mérkőzést.

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg.

(fotók: pfla.hu)

Author: Németh Zoltán