"Megpróbálunk meglepetést okozni"

Január közepén állt fel a Vasas kispadjáról Marijan Vlak, kedd óta azonban újra Ő irányítja a fővárosiakat, elsőként épp ellenünk. Interjú.

Milyen mérkőzésre számít Fehérváron, elégedett lenne az 1 ponttal, vagy győzelemben is gondolkodik?

- Komolytalan és buta kijelentés lenne a részemről, ha azt mondanám, hogy nyerni megyünk Fehérvárra. A Videoton a legjobb magyar csapatok között van, mi viszont nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Éppen ezért a vereségen kívül minden eredmény jó eredménynek számít. Azért megyünk, hogy megpróbáljunk meglepetést okozni, de vitathatatlanul a Videoton FC a mérkőzés favoritja. Pontosan ezért nem is lehet nagy teher a játékosaimon, előttük nem lebeghet más cél, mint hogy egy jó mérkőzést játsszanak, és amit lehet, azt tegyék meg a sikeres szereplésért.

Hogy látja, mennyit változott a csapat abban az időszakban, amíg nem Ön vezette a társaságot, reális cél a bennmaradás?

- Nagyjából tíz játékos távozott, és körülbelül ugyanennyi érkezett, így nyilván az elődömnek sem lehetett könnyű dolga, hogy egységes csapatot alakítson ki. A kérdés második felére pedig az a válaszom, hogy ha nem bíznék a bennmaradásban, akkor nem vállaltam volna a feladatot. Mindent meg kell tennem annak érdekében, hogy kihozzam a maximumot a játékosokból, ugyanis csak így érhetjük el a célunkat.

A Vasas - a Vidin kívül - csupa nehéz helyzetben lévő csapattal találkozik az utolsó 5 fordulóban, ennek fényében különösen fontos lehet, hogy hogy szerepelnek Fehérváron?

- Az biztos, hogy egy jó eredmény plusz lökést és lendületet adna nekünk. Számunkra most nincs különbség a mérkőzések között, mindegyiken a "lenni vagy nem lenni" kérdése a tét. Ezzel együtt minden találkozó más, egy jó eredmény hatással lenne a hangulatra is, hiszen 5 tavaszi vereség után nem éppen a vidámság veti szét az öltözőt... A következő mérkőzéseken mindent ki kell hozni a fiúkból, hogy a végső célt elérjük.

Nem ismeretlenként látogat a Sóstói Stadionba, hogyan emlékszik vissza a Székesfehérváron eltöltött időszakára?

- 2 és fél évet töltöttem ott. Természetesen vannak szép emlékeim, bár nagyon sok gonddal is kénytelen voltam akkoriban szembesülni a csapat körül. A problémák mellett ugyanakkor sok barátot és ismerőst szereztem Fehérváron, így most örömmel térek vissza a városba.

Foto: hatharom.hu

Author: Acsai N. Ferenc

More news