RAJT AZ UTÁNPÓTLÁSBAN

U17: "Szeretném, ha minimum egy erős középcsapat lennénk a bajnokságban"

U17-es együttesünk vezetőedzőjét, Gál Pétert kérdeztük a nyári felkészülésről és az előttünk álló szezon célkitűzéseiről. 

A tavalyi szezonban az U15-ös csapattal nyertétek meg a csoportotokat, most új korosztály vezetőedzője vagy, de minden bizonnyal vannak ismerős arcok a játékosaid között. Hogy sikerült a felkészülés?

Valóban, nem voltak ismeretlenek a srácok számomra, hiszen tavaly az eggyel fiatalabb korosztálynál dolgoztam, és az U16-os együttest irányító Palkovics Istvánnal folyamatosan egyeztettünk, illetve az első vezetőedzői megbízatásom a náluk eggyel idősebbeknél volt, onnan is ismerek több játékost, így gyors volt a bemutatkozás. Nagyon vártam, hogy elkezdjük a közös munkát, hiszen a kiemelt bajnokságban szerepel a csapat. A nyár elején néhány az elmúlt szezonból hozott sérülés, illetve egy-egy betegség nehezítette a dolgunkat, mostanra viszont kezdünk úgy kinézni, amit szeretnék látni. A múlt hétvégi edzőmérkőzésünk az eredménytől függetlenül már úgy nézett ki, ahogy szerettem volna, úgyhogy elégedett vagyok a felkészülés alatt elvégzett kemény munkával. Jó állapotban vannak a srácok, a sérültjeink is térnek vissza, így bizakodva várom a bajnoki rajtot.

A bajnoki rajt néhány napot csúszik számotokra. Milyen célkitűzéseket fogalmaztatok meg a szezonra?

Valóban, a Honvéd ellen kezdtünk volna a hétvégén, azonban ellenfelünk kérésére szerdára került át az első bajnokink. Így rögtön két meccsel kezdjük jövő héten a szezont, ráadásul a Honvéd ebben a korosztályban is bajnokesélyes csapatnak számít. Utána szombaton Kisvárdára utazunk, ami sem az utazás hosszát tekintve, sem az ellenfelet ismerve nem lesz könnyű erőpróba. Szeretnénk azt az arcunkat mutatni, amit tavasszal láttunk az U16-os csapattól, illetve arra még rátenni egy lapáttal. Nem a biztos bennmaradást fogalmazom meg célként, nálam ez alap kell, hogy legyen, hanem azt, hogy fejlesszük a játékosokat, építsük őket. Lakatos Kristóf már most az első csapattal készül, vannak játékosaink az U19-es együttesnél is, sokan állnak szép jövő előtt. Szeretném, ha minimum egy erős középcsapat lennénk a bajnokságban.

Vannak olyan fiatalok a csapatban, akik néhány társukat követve megkaphatják majd a lehetőséget, hogy az első kerettel készüljenek?

Igen, vannak játékosaink, akikben látom a potenciált, hogy idővel megmutathassák magukat az első csapatnál is, megvan a tehetségük is hozzá és úgy is dolgoznak napról napra. Nekik nagy motivációt adhat, hogy látják, hogy van csapattársuk az első keretben is, vannak, akik előttük járták ki a ranglétrát. Van előttük egy látható és járható út, amin ha végig tudnak menni, akkor szép sikereket tudnak elérni a labdarúgásban.

Author: Óházy Bálint

Photo: fehervarfc.hu

More news