Szomszédvárak rangadója az NB II-ben

A 80-as évek végén és a 90-es évek elején óriási csatákat vívott a Vidi és a Veszprém egymással. A csata az NB II-ben folytatódik.

A Videoton - Veszprém párharc eredményei az NB I-ben

A 80-as évek végén és a 90-es évek elején - öt szezonon keresztül, amikor a Veszprém a legmagasabb osztályban szerepelt - igazi presztízscsatának számított egy Videoton - Veszprém bajnoki.
A két csapat tíz alkalommal mérkőzött meg egymással az NB I-ben, hat fehérvári siker mellett háromszor osztozkodtak a pontokon és csupán egy alkalommal tudta legyőzni a Veszprém a Vidit.

Az első Veszprém - Videoton mérkőzést 1988. november 19-én játszották, és a Vidi 3-1-re nyert idegenben Petres (2) és Jován góljaival. Érdekesség, hogy ezen a találkozón, Csongrádi Ferenc a Veszprém játékosaként lépett pályára a Vidi ellen, igaz nem ő volt az egyetlen nagy név a csapatban, hiszen szintén a Veszprém együttesét erősítette a harmincháromszoros magyar válogatott Kiss László is, aki korábban évekig a Vasasban játszott, sőt a francia Montpellier légiósa is volt.

Egy évvel később, az 1989/1990-es szezonban mutatkozott be a Veszprém csapatában a későbbi válogatott kapus, Végh Zoltán, aki a Videotonban is védett a 2000-es évek elején. A Veszprém egyetlen bajnoki győzelme a Vidi ellen 1992. szeptember 2-án született. A Kispest-Honvéd későbbi edzőjének, Szurgent Lajosnak a fia - ifj. Szurgent Lajos - és a Stadler későbbi labdarúgójának, Lehotának a góljaira csak Sallói tudott válaszolni. A találkozó külön érdekessége, hogy ekkor a Vidi kispadján az a Hartyáni Gábor ült, aki jelenleg a "kisvidi" vezetőedzőjeként tér vissza Veszprémbe.

Dátum Mérkőzés Eredmény Gólszerzők (Vidi)
1988. november 19. Veszprém - Videoton 1-3 Petres (2), Jován
1989. június 7. Videoton - Veszprém 1-0 Petres
1989. augusztus 12. Videoton - Veszprém 1-0 Máriási
1989. november 25. Veszprém - Videoton 0-0
1990. október 6. Veszprém - Videoton 2-2 Muzsnay (2)
1991. április 27. Videoton - Veszprém 1-0 Kuttor
1991. szeptember 28. Veszprém - Videoton 4-4 Takács (2), Vajda G., Sallói
1992. április 11. Videoton - Veszprém 5-0 Sallói (3), Takács (2)
1992. szeptember 2. Veszprém - Videoton 2-1 Sallói
1993. március 24. Videoton - Veszprém 1-0 Horváth F.

Hartyáni Gábor csapata nyerni tudott Veszprémben 2-0-ra, a tavaszi visszavágón azonban a veszprémiek örülhettek, ugyanis 2-1-re legyőzték a Videoton-Puskás Akadémiát Felcsúton.

Egészséges önbizalommal várjuk a szombati meccset

"Jót tett a srácok hangulatának és önbizalmának az, hogy az utolsó két meccsünket megnyertük. Végre megízlelhettük újra a győzelem ízét, és a játékosok is elhiszik, hogy jobbak annál, mint amit a tabella sokáig mutatott. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy nagyon rutinos csapathoz látogatunk, több korábbi NB I-es játékos erősíti a Veszprémet. Ennek ellenére pontot vagy pontokat szeretnénk rabolni a Veszprém otthonából." - nyilatkozta honlapunknak Hartyáni Gábor vezetőedző.

A tervezett kezdőcsapat:
Somodi - Margitics, Vaszicsku, Papucsek, Farkas N. - Soós, Macsicza, Király - Balog, Máté, Babos

Author: Wéninger Ákos

More news