Szerdán NB II Kelet-Nyugat válogatott meccs

Szerdán délben Telkiben mérkőzik meg egymással az NB II Kelet- és Nyugat válogatottja. A nyugati válogatottban három fehérvári is szerepel.

Somodi a Nyugat válogatottjában már tavaly is bizonyított, idén is kapott meghívót.

Hétfőtől szerdáig Telkiben edzőtáboroznak az NB II-es bajnokság legtehetségesebb fiatal játékosai, majd szerdán délben a két csoport válogatottja megmérkőzik egymással. Nem új gáláról van szó, hiszen már az előző szezon végén is megrendezték az NB II Kelet-Nyugat Gálát. Akkor három fehérvári játékost hívtak be a nyugati válogatottba. A meccsen, melyet végül a keletiek nyertek 1-0-ra, Somodi és Fejes kapott lehetőséget, Gyurcsó sérülés miatt nem játszhatott.

Ahogy tavaly, úgy idén is három Vidi-játékos utazott Telkibe. Somodi mellett ezúttal Szolnoki valamint az NB II őszi gólkirálya, Máté Jani is meghívót kapott. Mint ismert a Vidi-PA gólerős támadója az utolsó fordulót sérülés miatt kihagyta, ezért adódik a kérdés, azóta meggyógyult-e?
"Köszönöm szépen, már minden rendben. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, egyfajta elismerése ez az őszi teljesítményemnek. Nagyon szeretnék a szerdai mérkőzésen jó teljesítményt nyújtani, hiszen a mérkőzés után a két válogatottból Dárdai Pál kiválasztja a legjobbakat, és januárban több nemzetközi felkészülési mérkőzést is játszik Törökországban az NB II-es ligaválogatott. Nagyon jók a körülmények Telkiben, két csapattársammal, Somodival és Szolnokival vagyok egy szobában. A keleti válogatottban négy olyan labdarúgó is szerepel, akikkel korábban Debrecenben együtt fociztam, szóval vannak itt még ismerősök, jó a hangulat." - nyilatkozta honlapunknak Máté.

Érdekesség, hogy tavaly a keleti válogatottat irányító Horváth Ferenc idén a nyugati válogatott egyik edzője. A csapat másik edzője Vincze István, az FC Tatabánya szakmai igazgatója. A keletieket Arany László, a Balmazújváros vezetőedzője készíti fel a szerdai találkozóra. A két csapatból pedig majd Dárdai Pál fogja összerakni januárra az NB II-es ligaválogatottat.

Honlapunk természetesen jelen lesz a szerdai mérkőzésen, sőt hivatalos Facebook-oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk a szurkolókat a mérkőzés állásáról. A meccs után a tudósításon kívül képgalériával is jelentkezünk, valamint interjúkat is készítünk a játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival is.

Author: Wéninger Ákos

More news