Öt érdekesség, amit a Mezőkövesd elleni bajnoki előtt tudni érdemes

A legtöbb mérkőzést Stopira játszotta, a legtöbb gólt Lazovics lőtte szombati ellenfelünknek, akik ellen hazai pályán veretlen csapatunk.

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában szombaton 19:30-tól a Mezőkövesd-Zsóry FC-t fogadja a MOL Aréna Sóstóban csapatunk. A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Remek hazai örökmérleg

A két csapat élvonalbeli történelmében eddig 18 mérkőzést játszottak, ezek közül kilencet megnyertünk, hatszor döntetlen született, háromszor pedig a borsodi együttes szerezte meg a három pontot. Hazai pályán a szombati lesz a kilencedik Mezőkövesd elleni NB I-es meccsünk, eddig hét győzelmünk mellett mindössze kétszer született döntetlen. Az összes egymás elleni, élvonalbeli bajnokinkat tekintve kétszer annyi gólt lőttünk, mint a kövesdiek: 26 Vidi-gól mellett szombati ellenfelünk 13 alkalommal örülhetett, ami 2,2-es meccsenkénti gólátlagot jelent.

2. A legnagyobb arányú győzelem: 4-0

A Mezőkövesd elleni legnagyobb gólarányú sikerünket 2017. novemeber 4-én arattuk: a felcsúti Pancho Arénában Danko Lazovics két góljával, valamint Ezekiel Henty és Marko Scsepovics egy-egy találatával 4-0-ra győztük le a borsodi együttest. Akkori kezdőcsapatunkból Fiola Attila, Nego Loic és Stopira szombaton is pályára léphet, Juhász Roland már szakmai stábunkat erősíti, Kovácsik Ádám pedig novemberben rövid artroszkópos beavatkozáson esett át, így múlt héten nem volt keretben az MTK elleni győztes meccsen.

A 2017-es kiütéses siker összefoglalója:

3. A párharc leggólerősebb játékosa: Danko Lazovics

A Vidi-Kövesd és Kövesd-Vidi mérkőzések leggólerősebb játékosa Danko Lazovics, aki öt Mezőkövesd elleni bajnokiján négy gólt szerzett, e mellett három gólpasszt is adott. Marko Scsepovics hét meccsen három gólig és egy gólpasszig jutott, Futács Márkó, Ezekiel Henty és Armin Hodzic pedig két-két gólos a borsodiak ellen.

4. A dátum - december 18.

December 18-án a múltban mindössze egyszer játszott bajnoki mérkőzést csapatunk: egy évvel ezelőtt ezen a napon 3-0-ra győztük le a Kisvárdát. Érdekesség, hogy a szabolcsi csapatot akkor az a Supka Attila irányította, aki ma már a Mezőkövesd vezetőedzője, így a tapasztalt szakember a tavalyi év után idén is Székesfehérváron játssza az év utolsó bajnokiját.

December 18-án született jelenlegi csapatunk gambiai támadója, Lamin Yallow, a 2006-ban a Vidivel Magyar Kupát és Szuperkupát nyert orosz támadó, Aleksandr Alumona, valamint 2015-ös bajnokcsapatunk fitneszedzője, a spanyol Antonio Gil Puerto is.

5. A Kövesd elleni rekorder: Stopira

Csapatunkból Stopira lépett pályára a legtöbb Mezőkövesd elleni mérkőzésen: védőnk a 2013/2014-es szezonban játszott először a sárga-kékek ellen, szombaton pedig már a 13. bajnokijára készül, ezen kívül két Magyar Kupa-meccsen is játszott a Kövesd ellen zöld-foki játékosunk.

Author: Óházy Bálint

Photo: molfehervarfc.hu

More news