ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK

Óriási Vidi-fölény a Paks ellen

A két csapat eddig 17 alkalommal találkozott egymással az élvonalban. Van egy Vidi-játékos, aki mind a 17 meccsen pályára lépett.

A KEZDETEK
A két csapat közös élvonalbeli története 2006. augusztus 27-én kezdődött az akkor abszolút újonc Paks otthonában. Csapatunk az első félidőben nem tudta feltörni a hazai reteszt, fordulás után azonban Csizmadia Csaba és Sitku Illés góljaival sikerült megnyerni a bajnokit 2-0-ra, ez a 4. fordulós siker volt klubunk első győzelme a 2006-2007-es idényben. Az első fehérvári derbit ugyancsak ebben a szezonban vívták, a paksiak Kiss Tamás góljával a 11. percben vezetést szereztek, a Vidinek a 81. percig kellett várnia az egyenlítésre, ekkor Kuttor Attila mentett pontot.

AZ ELSŐ PAKSI SIKER
A következő szezonban ünnepelhette a Paks az első győzelmét ellenünk, pedig a 45. percben Éger öngóljával még mi vezettünk, azonban Buzás a 48. percben egyenlített, míg a korábbi években a Vidi orra alá oly sokszor borsot törő Tököli Attila a 93. percben megszerezte a győztes paksi gólt.

A LEGTÖBB GÓLT HOZÓ ÖSSZECSAPÁS
Két alkalommal is öt-öt gól született csapatunk Paks elleni mérkőzésein. 2008. október 4-én ugyan Kiss Tamás góljával még a zöld-fehérek vezetettek a találkozó 7. percében, a végén azonban mi örülhettünk, hiszen Vujovics kétszer, Sitku Illés és Kulcsár Tamás pedig egyszer-egyszer zörgette meg a paksi hálót. A legutóbbi, 2013-14-es idényben is hasonló végeredmény született Székesfehérváron, és azon a meccsen is volt egy duplázó Vidi-játékos, méghozzá Nikolics Nemanja, aki akkor három perc alatt lőtt két gólt a Paksnak. Rajta kívül Juhász és Gyurcsó is betalált, míg a vendégek részéről Könyves szépített a 90. percben.

A LEGNAGYOBB ARÁNYÚ GYŐZELMÜNK
2011. július 24-én láttuk vendégül a Paksot a Sóstói Stadionban. Ez volt Paulo Sousa első NB I-es mérkőzése a Vidi kispadján, amely nem kezdődött jól számunkra, hiszen közvetlenül a kezdés előtt - adminisztrációs hiba miatt - három helyen is változtatni kellett a kezdőcsapaton. Nem léphetett pályára Nagy, Polonkai és Hidvégi, helyettük Szakály, Vasziljevics és Vaskó kerültek a csapatba. A kellemetlen közjáték szerencsére nem zavarta meg csapatunkat, és simán nyertünk 4-0-ra, ráadásul az utolsó pillanatban a kezdőcsapatba kerülő Vasziljevics duplázni tudott, rajta kívül Alves és Nikolics is eredményes volt. További érdekesség, hogy ezen a mérkőzésen debütált az élvonalban csapatunk saját nevelésű játékosa, Szolnoki Roland.

A VIDI-JÁTÉKOS, AKI MIND A 17 VIDI-PAKS ÖSSZECSAPÁSON PÁLYÁRA LÉPETT
Ő nem más, mint Heffler Tibor, aki valamennyi találkozón szerepelt - 16 alkalommal paksi színekben, míg ősszel már piros-kékben lépett pályára.

ÖRÖKMÉRLEG
A két csapat eddigi 17 meccséből a Vidi 12-t megnyert, 3 döntetlen mellett csupán 2 alkalommal tudott nyerni a Paks - mindkétszer hazai pályán. A mieink összesen 36 gólt szereztek, míg a paksiak 11-szer voltak eredményesek ellenünk, vagyis háromszor több gólt szereztünk, mint a Duna-partiak. A Paks ellen a legtöbb gólt szerző Vidi-játékos, a maga 7 találatával Nikolics Nemanja.

MESTERLÖVÉSZEK A PAKS ELLEN
7 gólos: Nikolics Nemanja
3 gólos: André Alves
2 gólos: Sitku Illés, Nagy Dániel, Goran Vujovics, Szakály Dénes, Dusan Vasziljevics, Gyurcsó Ádám
1 gólos: Csizmadia Csaba, Kuttor Attila, Dvéri Zsolt, Koller Ákos, Kulcsár Tamás, Sándor György, Gosztonyi András, Vinícius, Kovács István, Caneira, Juhász Roland, Haraszti Zsolt, Filipe Oliveira

1 találat öngól volt!

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news