OROSHÁZA FC - VIDEOTON FC II 0-4 (0-0)

Nehezen indult, örömfoci lett a vége

Második csapatunk Orosházán nyert 4-0-ra. Az első félidőben nem láthattunk komolyabb helyzetet egyik oldalon sem, a második játékrészben aztán nem csak a helyzetek jöttek, hanem a Vidi-gólok is.

Második csapatunk ezúttal a tabellán 14. helyen álló Orosháza otthonába látogatott. A mieink két hellyel voltak előrébb a meccs előtt, azonban a két gárda között tíz pont volt a különbség.

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, azonban az első félidőben komolyabb gólhelyzetet egyik oldalon sem láthattunk, a kapusoknak nem kellett védeniük. A fehérvári fiatalok, tőlük szokatlan módon, elég pontatlanul futballoztak. A legközelebb a 43. percben Barcsay járt ahhoz, hogy megdolgoztassa az orosházi hálóőrt, azonban 22 méterről leadott kapáslövése elsuhant a bal kapufa mellett.

A második félidőt mi kezdtük jobban, az 50. percben Barcsay játszott össze Havasival, végül előbbi lőtt 25-ről kapu fölé. A 62. percben sikerült megszereznünk a vezetést, egy tetszetős támadás végén Baksa passzolt Barcsaynak, támadónk pedig higgadtan lőtt a kapuba nyolc méterről (0-1). Bő tíz perccel később Baksa iramodott meg a jobb szélen, és ezúttal egymaga fejezhette be az akciót, lövése centikkel kerülte el a hazai kaput. A folytatásban egyre nagyobb nyomást helyeztünk a hazaiakra, a 74. percben Géresi beadását lőtte alig kapu mellé a gólkirályi címért küzdő Havasi Dániel. Nyolc perccel a vége előtt, szögletet végezhettünk el, melynek végén nagy kavarodás alakult ki az orosházi kapu előtt, végül Paudits lőtt szép gólt (0-2). Egy perccel később a csereként pályára lépő Vallejos ugratta ki Havasit, aki ezúttal már nem hibázott, megszerezte szezonbeli tizenötödik gólját is (0-3). Itt azonban még nem volt vége, a 90. percben Kocsis adott nagyon szép labdát Pauditsnak, aki a kifutó kapus fölött okosan átemelte azt, a játékszer pedig megpihent az orosházi kapuban (0-4).

Eseménytelen első félidőt követően a vége igazi örömfutball lett, ilyen arányban is megérdemelten nyertek a fehérvári fiatalok.

 

Bíró Imre:

Gratulálok fiatal csapatomnak a győzelemhez! Úgy érzem, játékban sikerült felülmúlnunk az Orosházát.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news