VIDEOTON FC II - FC AJKA 1-2 (1-1)

Minimális arányú vereséget szenvedtünk az NB II-es Ajkától

Szerda délután a Sóstói Stadionban játszott felkészülési mérkőzést a Vidi II az FC Ajka ellen.

Videoton FC II - FC Ajka 1-2 (1-1)

Videoton FC II: Pajovics (Sándor 62') - Sárközi (Farkas 63'), Tar (Dobsa 72'), Vaskó (Jankovics 61'), Jankovics (Tóth 46') - Varga, Szabó (Hudák 46') - Alex (Cseszneki 61'), Paudits (Géresi 46'), Klémán (Haraszti 46') - Lupeta (Perics 61')

FC Ajka: Jánosa - Köles, Pákai (Péter 46'), Fodor (Horváth 80'), Gunther, Hanzl (Lattenstein 46'), Horváth (Sowunmi 46'), Sipos (Kanta 46'), Skriba (Dancsecs 67'), Major, Varga (Mihalecz 46')

Gólszerző: Major (22'), Lattenstein (63') illetve (Lupeta 27')

Nagy melegben kezdődött a Vidi II újabb felkészülési mérkőzése. Ezúttal az NB II-es bajnokság egyik meghatározó csapata, az FC Ajka látogatott a Sóstói Stadionba. Ez volt az első mérkőzése második csapatunk új portugál vezetőedzőjének, Vítor Campelosnak.

Ahogy azt néhány nappal korábban már honlapunknak elmondta, feltérképezi az U21-es és az U18-as csapatot is, és lehetőséget biztosít a fiatal tehetséges játékosoknak az NB III-ban. Négy labdarúgó is bekerült az FC Ajka elleni keretbe Csucsánszky Zoltán U21-es együtteséből, közülük ketten, Szabó és Klémán a kezdőben kaptak helyet, míg Cseszneki és Dobsa csereként léptek pályára.

A találkozót mi kezdtük jobban, az ötödik percben Alex szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd Lupetát hozta játékba, aki 15 méterről kapura lőtt, az ajkai hálóőr nagyot védett. Öt perccel később ismét labdát szereztünk az ajkai térfélen, Alex ezúttal Pauditsot hozta gólhelyzetbe, de ismét résen volt a vendégek kapusa. A 22. percben Major iramodott meg, majd hagyta le védőinket és 13 méterről a kiszolgáltatott helyzetben lévő Pajovics mellett lőtt a kapuba (0-1). Nem telt el öt perc, és máris sikerült egyenlíteni. Lupeta harcolt ki egy büntetőt, amit aztán nagyon magabiztosan értékesített (1-1). Sőt, a 30. percben Lupeta a vezetést is megszerezhette volna, Klémán beadását követően alig fejelt kapu mellé.

A szünetben mindkét csapat sokat cserélt, az ellenfélnél például pályára lépett Sowunmi, Kanta és Lattenstein is, azonban ennél fontosabb, hogy hosszú sérülést követően ismét játékra jelentkezett Haraszti Zsolt, aki a második félidőben végig pályán volt. A találkozó 60. percében Varga lőtt 16 méterről csupán centikkel a vendégek kapuja mellé, három perccel később azonban az egykori fehérvári játékos, Lattenstein lőtte ki éles szögből a hosszú sarkot (1-2). A mérkőzés utolsó perceiben Sándor László mutatott még be két nagy bravúrt, mindkétszer Thomas Sowunmi lövését védte szépen fiatal kapusunk.

Második csapatunk legközelebb szombaton délelőtt 10 órakor játszik felkészülési mérkőzést Felcsúton, a Puskás Akadémia U21-es csapata ellen.

Author: Wéninger Ákos

Photo: vidi.hu

More news